Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet

Glatte veibaner fører til vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag. Statens vegvesen melder om flere utforkjøringer.

Det er meldt om flere mindre trafikkulykker grunnet snøfall i morgentimene og utover lørdagen. Foreløpig er det ikke meldt om noen alvorlig personskader, men politiet anmoder alle bilister om å ferdes varsomt i trafikken.

Etter å ha mottatt meldinger om flere trafikkuhell de siste timene, ber både politiet og Statens vegvesen folk om å kjøre forsiktig.

– Det går bedre nå. Det har gitt seg å snø en del steder, og vi har alt av tilgjengelig brøytemannskap ute. Men det tar tid å komme seg over hele veinettet, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen til VG.

les også

Store snømengder i nord: Må tilbake 97 år for å finne lignende snømengder

Det har vært en del mindre trafikkuhell på fylkesveier i Hedmark og Akershus, skriver NTB.

– Hvis du skal ute og kjøre i dag, og du vet det snør, så må du beregne god tid. E6 er stort sett brøytet nå, men spesielt nordover kan det fortsatt ligge en del snø i veibanen.

HVITT OG GLATT: Det var svært vinterlig på veien mellom Lillehammer og Mesnali lørdag formiddag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Vegtrafikksentralen Vest opplyser om at Fv 55 over Sognefjellet vil bli holdt stengt over natten, på grunn av uvær i området.

– Det kan nok fortsette å snø utover dagen, og eneste unntaket er Oslo-området hvor det vil komme i form av sludd eller regn, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB.

– Antydningen er 8 til 12 centimeter nedbør i løpet av døgnet, sier statsmeteorologen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder