Kart

Skadet i arbeidsulykke – kan ikke hentes på grunn av været

Fire personer skal være skadet i en arbeidsulykke i fjellet i Leirfjord i Nordland. Men de kan ikke hentes ned på grunn av uvær.

Ulykken skjedde ved 13.30-tiden onsdag, ifølge iSandnessjøen.

De fire arbeiderne som jobber med kraftutbygging for Helgeland Kraft skal ha falt i Hansfinnvatnet i fjellet i Leirfjord kommune.

Arbeiderne skal ha blitt hentet opp av vannet ved 14-tiden.

Redningshelikopteret har torsdag gjort flere forsøk på å hente de fire. De fire skadde får en helsesjekk via telefon hver time, opplyser politiet.

Onsdag kveld sitter arbeiderne fortsatt fast ved vannet, som ligger om lag 500 meter over havet. Det blåser stiv kuling og snør/sludder i det aktuelle området, ifølge Pent.no.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.50.

– Vi har forsøkt å hente disse arbeiderne ut, men helikopteret kommer ikke inn. Alternativet hadde vært å hente dem ut med skuter, med det er ikke aktuelt nå. Arbeiderne har tilgang til både varme og mat. De som er skadet får tilsyn fra helsepersonell over telefonen, sier operasjonsleder Kjetil Kolsaas i Nordland politidistrikt til VG.

Politiet henviser til AMK for oppdatert skadesituasjon på arbeiderne. Skadene skal være relatert til at de falt ut i vannet.

Det blir gjort nye forsøk på å hente ut arbeiderne torsdag.

– Med en gang dagslyset melder seg så vil det bli gjort en ny vurdering. I første omgang er det snakk om å hente dem ut med helikopter, alternativt med skuter og kjentmann i fjellet, sier Kolsaas.

Ifølge Helgeland Kraft er det én av arbeiderne som er mer skadet enn de andre.

– Foreløpig har vi ikke oversikten over hva som forårsaket ulykken. Vi har fått informasjon, men avventer en konklusjon. De fire skadde jobber for underentreprenører Bleikvassli Gruver, og det er en person som er mer skadd enn de andre, sier konserndirektør Torkil Nersund i Helgeland Kraft Vannkraft til lokalavisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder