En død i sportsflyulykke i Kongsvinger: – En tragisk ulykke

KONGSVINGER (VG) Politiet tror flyet med to menn i 70-årene traff en bil i forbindelse med havariet ved Gjølstad flyplass.

Den ene mistet livet, mens den andre er sendt til Akershus universitetssykehus med uavklart skadeomfang.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.26.

Stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt fortalte da at Havarikommisjonen var varslet, og at de vil avhøre eventuelle vitner.

Den første meldingen til politiet gikk ut på at sportsflyet hadde hatt et uhell ved landing på flystripen, sier politiets innsatsleder Rune Sæther til VG på stedet.

– Vi er foreløpig ikke sikre på hva som har skjedd, men flyet har tippet rundt ved landing. Pårørende er varslet og politiet har opprettet en pårørendekontakt for å ivareta dem på en best mulig måte.

Like ved åstedet står det en personbil med skader på frontruten og panseret. Innsatslederen bekrefter til VG at de undersøker om flyet traff bilen før det gikk i bakken.

– Trolig har det det, sier han.

Ifølge Sæther er de involverte ikke lokale, men fra henholdsvis Oslo og Romerike. Statens havarikommisjon og krimteknikere fra politiet jobber nå på stedet.

SKADER: En bil som står parkert like ved ulykkesstedet har skader på frontruten og panseret. Foto: HELGE MIKALSEN, VG

Ordfører i Kongsvinger, Margrethe Harr, forteller til VG at hun har fortløpende kontakt med politiet og kriseteam i beredskap.

– Dette er en tragisk ulykke. Våre tanker går til de pårørende og berørte, sier hun.

Det var en flyulykke på Gjølstad flyplass i august 2002 også. Fire personer var ombord, og en person ble lettere skadet.

Rettelse: Flyet i ulykken ble først omtalt som et småfly. Dette er nå rettet til sportsfly. Frem til 01.01.2020 het denne typen fly mikrofly, men ifølge Norges Luftsportsforbund skal nå disse flyene omtales som sportsfly. Dette ble rettet 21.01.20 klokken 18.20.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder