Bistandsadvokat: - Kan kaste lys over forholdet mellom de to

PARTIVENNER: Vågå-ordfører Rune Øygard (t.v.) har hatt mye kontakt med statsminister Jens Stoltenberg i sin politiske karriere. Her møttes Øygard og Stoltenberg på statsministerens kontor i 2007. Foto: FRODE HANSEN / VG

Diskuterer om Stoltenberg skal vitne i Øygard-saken

LILLEHAMMER (VG Nett) Det er fremdeles ikke avgjort hvorvidt statsminister Jens Stoltenberg skal vitne i retten mot den overgrepstiltalte Vågå-ordføreren, Rune Øygard (52).

Artikkelen er over syv år gammel

AV: Gordon Andersen , Eliese Laustsen

- Dette er fortsatt en diskusjon mellom partene, bekrefter statsadvokat Thorbjørn Klundseter overfor VG.

Om statsministeren skal vitne i saken har vært et tema siden før Øygard ble tiltalt.

Statsadvokaten presiserer først og fremst at dette er et ønske fra bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal.

- Påtalemyndighetene mener derimot ikke en vitneforklaring fra Stoltenberg er nødvendig for å opplyse saken. Men det er noe som blir avgjort til uken, legger Klundseter til.

Bakgrunn: Rune Øygard (52) tiltalt for seksuell omgang med mindreårig

BISTANDSADVOKAT: Jentas advokat Nina Braathen Hjortdal vil at statsminister Jens Stoltenberg skal vitne i saken. Foto: Geir Olsen/VG

Lørdag 17. september hadde Rune Øygard invitert den mindreårige jenta som nå har anmeldt ham for flere seksuelle overgrep, med på en middag med statsminister Jens Stoltenberg i Lom.

Tidligere har jenta vært med ordføreren på flere større middager med kjente politikere både i Vågå og i Oslo.

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal har tidligere uttalt til VG at hun mener det er viktig at Jens Stoltenberg blir ført som vitne i denne saken.

- Han kan kaste lys over forholdet mellom de to, fordi han har sett jenta og Øygard sammen. Han vil opptre som et vanlig vitne, ikke som landets statsminister.

Vitnelisten består av rundt 60 personer. Hittil er kjendisfotograf Morten Krogvold det eneste bekreftede vitnet

STØTTER MANNEN: Ordfører i Vågå, Rune Øygard sammen med kona Reidun. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. FOTO: Geir Olsen/VG

til å forsvare den overgrepstiltale Vågå-ordføreren i retten.

Bistandsadvokat Hjortdal har tidliger hevdet at Øygard brukte Stoltenberg som er pressmiddel overfor jenta.

- Ordføreren har også brukt statsministeren til å legitimere overgrepene. Ordføreren skal ha sagt til jenta at Stoltenberg visste om forholdet og aksepterte det. Sånne typer ting. Dette viser at ordføreren har brukt sin maktposisjon og sitt mektige nettverk aktivt i denne saken, sa hun til VG Nett i mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder