TAPTE: Nina Karin Monsen og hennes organisasjon vant ikke frem i Strasbourg. Foto: Espen Sjølingstad Hoen

Monsens organisasjon avvist i Strasbourg

Foreningen Sant Ekteskap (FSE) med filosofen Nina Karin Monsen i spissen vant ikke fram med sin klage på den norske ekteskapsloven.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) avviste Monsen og FSEs ønske om å reise sak mot den norske stat for brudd på Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK).

Ifølge Vårt Land hadde FSE levert en klage underskrevet av 542 norske ektepar. De krevde retten til å reise sak mot den norske stat fordi ekteskapsloven av 2009 etter deres oppfatning krenker det personlige samtykket som menn og kvinner har gitt da de giftet seg før den nye loven kom.

Monsen har lenge hevdet at det er en krenking av menneskerettighetene at ektepar som sa ja til et heterofilt ekteskap i samsvar med kristen tanke bare blir overført til en ny definisjon av ekteskap som også omfatter homofile.

- Dette strider mot våre menneskerettigheter, sier Monsen, men får ikke medhold av menneskerettighetenes voktere i Strasbourg. Monsen sier saken ble behandlet av en overarbeidet dommer som ikke forsto hva det hele dreier seg om. Hun lover nye aksjoner fra FSE etter ferien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder