ALVORLIG SKADET: En mann i 50-årene er alvorlig skadet etter knivstikking i Asker sentrum torsdag morgen. Offer og gjerningsmann skal ha en form for relasjon til hverandre. Foto: Kristoffer Hagen

Siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Asker

En mann i 50-årene ble torsdag ettermiddag knivstukket i Asker sentrum. En mann i 30-årene er pågrepet siktet for drapsforsøk.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet fikk melding om knivstikkingen i Asker sentrum klokken 09.01 torsdag formiddag, og var raskt på stedet. Offeret ble hentet av luftambulanse i 09.30-tiden, og fløyet til Ullevål sykehus for behandling.

Politiinspektør Grete Lien Metlid opplyser til VG torsdag ettermiddag at mannen er utenfor livsfare.

– Vi har vært i kontakt med pårørende, og han skal være utenfor livsfare. Dette er en alvorlig sak og en alvorlig knivstikking, og det ser ut til at han har vært svært heldig, sier Metlid.

Hendelsen fant sted ved Fontenehuset i Asker - en frivillig organisasjon for mennesker med psykiske lidelser.

En somalisk statsborger i 30-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Han er bruker av Fontenehuset og kjent av politiet. Offeret er en ansatt i organisasjonen.

– Vi jobber nå med å få avklart avhør med siktede, og ønsker å få gjennomført dette i dag. Om dette lar seg gjøre avhenger av om han ønsker å la seg avhøre og om han er i stand til det, opplyser Metlid.

Artikkelen fortsetter under bildet

ÅSTEDET: Knivstikkingen skal ha funnet sted ved inngangen til Fontenehuset. Et lavterskeltilbud for mennesker med psykiske lidelser. Bygningen ligger vegg-i-vegg med politihuset i Asker. Foto: Kristoffer Hagen

Hun forteller at en del av etterforskningen også blir gjort rundt mannens helsetilstand, og de jobber nå med å innhente opplysninger og historikk.

Politiet har gjennom dagen avhørt en rekke vitner, både på politihuset i Oslo og ved politihuset i Asker, og gjennomfører kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Hendelsen fant sted ved et kontorbygg vegg-i-vegg med politihuset i Asker. Ifølge lokalavisen Budstikka skal knivstikkingen ha skjedd i inngangspartiet til Fontenehuset.

Politiet vet foreløpig ikke bakgrunnen for hendelsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder