1 / 4
BRANN: Årsaken til strømbruddet skal være en brann i en trafostasjon. Brannen er nå slukket.

Omfattende strømbrudd i Oslo – tusener uten strøm

Søndag ettermiddag mistet 40.000 kunder strømmen i Oslo og Nordre Follo etter brann i en transformatorstasjon. Klokken 16.30 sier Elvia at alle straks vil få strømmen tilbake.

Publisert:

– Hvis alt går etter planen snakker vi minutter. Vi kobler vekk den komponenten som var årsaken til strømbruddet, og da skal alle kunne få strøm igjen hvis det ikke er noe ekstraordinært som har skjedd, sier kommunikasjonssjef Morten Schau-

Elvia opplyste først om strømbruddet på sine nettsider like etter klokken 15.00. På det meste var 40.000 kunder uten strøm, ifølge Schau.

Brann i transformatorstasjon

Det er brann i en transformatorstasjon som er årsaken til strømbruddet. Brannen førte til strømbrudd i store deler av søndre Oslo, søndag ettermiddag.

Områdene fra Bøler og sørover mot Prinsdal har vært uten strøm, har politiet opplyst.

Klokken 16:22 skrev brannvesenet på Twitter at de hadde fått ut røyken fra trafostasjonen, og funnet ut at det har vært en kortslutning i en spenningstransformator.

Nærliggende beboere ble bedt om å holde seg innendørs. Dette gjaldt hus som ligger innenfor en radius på 50 meter fra trafostasjonen, ifølge politiet.

Veronica Øyen bor på Åsbråten, og forteller at hun mistet strømmen like over 15.

– Jeg satt på PC-en og jobbet og så mistet jeg internett og strømmen i huset gikk.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no