HVERDAGSHELT: Arne Skarpsno bor på et lager på Romsås. Lageret ligger i parkeringshuset på Romsås senter. Det er her Skarpsno oppbevarer maten han samler inn og deler ut til Oslos tyngste rusmisbrukere. Foto: Knut Erik Knudsen

Julematen reddet

Hver eneste onsdag i hele høst har hundrevis av Oslos fattigste fått to bæreposer med gratis mat. Men i går, tre dager før julaften, kom ikke matposene som de pleier, og 400 måtte gå tomhendte hjem.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Jeg er redd svært mange av disse går julen i møte uten mat. Det er virkelig alvorlig - ikke minst for alle dem som har barn, sier Ben Borgen, leder av Fellesaksjonen mot fattigdom, til VG.

Det er Arne Skarpsno (79), populært kalt «gatebarnas far», som står bak og organiserer den ukentlige matutdelingen til Oslos fattigste.

- Jeg ga beskjed forrige onsdag om at neste onsdag hadde jeg ikke folk til å dele ut maten, men det er dessverre ikke alltid like lett å nå frem med informasjonen, sier Arne Skarpsno til VG.

- Men hva kan du gjøre for at de som virkelig trenger det, kan få mat til jul?

- De kan ta kontakt med meg, så kan vi møtes på et avtalt sted. Det er masse mat, så det er ikke noe problem, sier Skarpsno.

- Vi har ingen mulighet til å få gitt beskjed til alle som pleier å få mat. Men jeg vil oppfordre alle til å møte opp ved Jacobskirken klokken 17 i dag (torsdag), så skal vi gi beskjed om hvor det er mulig å få mat, sier Ben Borgen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder