SEN PÅSKE: Påsken kommer sent i neste år, noe som er godt nytt for alle som liker å feriere på fjellet i påskesol. Foto: Jørgen Braastad / VG

Så mange fridager får du i 2019

2019 blir et bra år for alle som liker en ekstra fridag i ny og ned. Neste år lander nemlig alle «fleksible» hellig- og høytidsdager på en hverdag.

 • Julie Vissgren

Artikkelen er over ett år gammel

I alt kan mange nordmenn glede seg til 10 fridager det kommende året - i tillegg til helg og ferie.

1. nyttårsdag, den første røde dagen i 2019, havner på en tirsdag. De fleste kan dermed se frem til en rolig start på det nye året med kun tre arbeidsdager før det er helg igjen.

For dem som ønsker å dra bort til nyttår, er det også muligheter for å ta langhelg, dersom man har fri eller har tatt seg fri på nyttårsaften.

Maks utbytte i mai

Påsken blir sen i 2019. Skjærtorsdag starter nemlig ikke før 18. april, kontra i år hvor den startet 29. mars. For de mange som liker å slikke påskesol på fjellet i ferien, er dette med andre ord godt nytt.

Etter påsken trenger man ikke vente mange dager før man igjen får et lite avbrekk - denne gangen midt i uken. 1. mai havner nemlig på en onsdag i 2019.

17. mai havner neste år på en fredag, noe som betyr at man kan nyte langhelgen ved å enten feire litt ekstra, slappe av hjemme eller dra utenlands om man skulle ønske det.

SLIKKE SOL: Pinsen faller i 2019 ikke før 9. og 10. juni. Er man heldig kan man kanskje nyte et lite bad i sjøen ved disse tider neste år. Foto: Lone Lohne / VG

Torsdag 30. mai er det duket for Kristi Himmelfart, og har man mulighet til å ta fredagen fri, har man nok en langhelg å se frem til.

Pinsen faller i neste år ikke før 9. og 10. juni - og som alltid, faller de på en søndag og en mandag.

Deretter venter noen måneder uten noen røde dager, før vi går inn i årets siste måned.

I desember neste år faller julaften på en tirsdag, noe som betyr at de røde dagene 1. og 2. juledag, faller på en onsdag og en torsdag. Tar man seg fri julaften, samt 3.- og 4. juledag, vil man dermed kunne få en hel ukes juleferie uten å måtte bruke for mange av feriedagene man allerede har opptjent.

Les også

Mer om

 1. Ferie
 2. 17. mai
 3. 1. mai
 4. Påske
 5. Nyttår
 6. Pinse

Flere artikler

 1. Bypåske: Dette kan du gjøre i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø

 2. Oslo Lufthavn forventer passasjerrekord i påsken

 3. Smak av sommer i vente for hele landet – men det blir vått

 4. Her blir det garantert skiføre i påsken

 5. Frykter smittefarlige køer: Matbutikkene ber deg unngå disse handledagene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder