Kvinne (29) omkom etter kollisjon med vogntog

Føreren av en personbil, en 29 år gammel kvinne, er bekreftet omkommet etter å ha krasjet med et vogntog i Troms søndag ettermiddag.

Artikkelen er over ett år gammel

Den 29 år gamle kvinnen, som er fra regionen, ble erklært død av innsatspersonell på stedet.

– Det er en del materielle skader på begge kjøretøyene. Det har vært en stygg ulykke, for å si det rett ut, sier Lennart Steffensen operasjonsleder i Troms politidistrikt til VG.

Politiet uttalte tidlig at det var snakk om en alvorlig ulykke.

– Vi er på stedet og konstaterer at det er en alvorlig trafikkulykke hvor et tyngre kjøretøy har truffet en personbil, sa Steffensen til VG kort tid etter ulykken.

Ulykken skjedde på E6 sør for Skibotn, ved Strandvoll i Storfjord kommune i Troms, og totalt to personer var involvert.

Ifølge Steffensen er det snakk om en vogntog som personbilen har krasjet med. Vogntoget rev med seg autovernet og havnet utenfor veien og ned i en skråning mot fjæra etter sammenstøtet.

Føreren ble ikke skadet fysisk, men blir ivaretatt av helse.

Sjåføren er utenlandsk, men kjører for et norsk firma, skriver NRK.

Ifølge politiet er det ikke dårlig føre på stedet der ulykken inntraff.

– Politi på stedet har foretatt vitneavhør og sett på spor i veibanen og omgivelsene. De vil nok ha en ganske god formening om årsakssammenheng når de er ferdig på stedet. Vi har ikke fått opplysninger som tilsier at føret har vært medvirkende årsak, sier Steffensen.

Politiet opplyser at veien vil være stengt frem til cirka klokken 23.30 da det fortsatt pågår arbeid på stedet. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 91, opplyser Statens vegvesen.

De pårørende er varslet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder