Frykter ikke Color Air

INNENRIKS

Oslo: Braathens SAFE og SAS frykter ikke konkurransen fra det nye lavpris-flyselskapet Color Air som skal ta opp kampen på innenlandsrutene.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:15

- Nå får passasjerene selv velge hvem de har tillit til. Vi behøver ikke sette ned prisene for på grunn av Color Air. Braathens SAFE er allerede konkurransedyktige, sier informasjonsdirektør Audun Tjomsland til NTB.

- Vi har allerede møtt flere lavprisselskaper i utlandet, og er vant til konkurranse på alle ruter. Dette forandrer ikke våre planer, sier pressetalskvinne Wenche Halsen i SAS til NTB.

Det er finansmannen Olav Nils Sunde som står bak Color Lines flyprosjekt, Color Air, som starter fra Gardermoen i oktober. Sunde er også tungt inne i det eksisterende fergeselskapet Color Line.

I tillegg til Trondheim og Ålesund, vil Color Air etter hvert også fly til Bergen og Stavanger. Selskapet vil satse på faste, lave priser. Trolig vil billigste enveisbillett starte på omtrent 500 kroner pluss avgifter. Det dyreste alternativet vil ligge under 1.000 kroner.

For å holde prisene nede vil store deler av de nødvendige bakkefunksjonene bli satt ut på kontrakt til internasjonale underleverandører. I første rekke tar Color Air sikte på ferie- og fritidsmarkedet der familier, studenter og ungdommer er hovedmålgruppen.