DREPT: 49 år gamle Anne Kari Bjelland ble funnet omkommet i Haugesund første nyttårsdag. Samboeren har nå forklart at han står bak drapshandlingen. Foto: Politiet

Haugesund: Erkjenner drap på samboer

Mannen som er siktet for drap på sin samboer i Haugesund natt til første nyttårsdag, har i nye avhør med politiet forklart at han står bak drapshandlingen

Det skriver politiet i en pressemelding mandag.

Han har i tidligere avhør knyttet seg til hendelsen, men har ikke erkjent straffskyld for selve drapshandlingen, ifølge politiet.

– Foreløpig har han ikke formelt tatt stilling til om han nå etter den nye forklaringen han har kommet med erkjenner straffskyld for drap, men det er noe som vil bli tema for senere avhør, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker under en pressekonferanse mandag.

Avdøde er 49 år gamle Anne Kari Bjelland. Navnet frigis av politiet i samråd med de pårørende, selv om formell identifisering ikke forventes før tidligst tirsdag.

les også

Mann drapssiktet etter brann i Haugesund - stakk på motorsykkel

Funnet etter brann

Mannen i 50-årene ble siktet for drap på samboeren etter en brann i en bolig i Haugesund første nyttårsdag. Han dro fra stedet, og VG har fått opplyst at han skal ha blitt funnet ved siden av en motorsykkel av en ambulanse som var på vei til boligbrannen der kvinnen senere ble funnet drept.

Kvinnen som ble funnet død etter en husbrannen ble obdusert, og fredag opplyste politiet at hun trolig døde av stikkskader.

ETTERFORSKER: Politiets krimteknikere på utenfor åstedet. Foto: Bua, Kjell / NTB scanpix

– Detaljert forklaring

Politiet skriver pressemeldingen mandag at mannen i starten av avhør samme dag ga uttrykk for at han ville endre forklaring, og at han nå har avgitt en forholdsvis detaljert forklaring om hendelsesforløpet.

les også

Politiet: Kvinnen som ble funnet død etter brann i Haugesund, døde av stikkskade

Under pressekonferansen mandag, forklarer påtaleansvarlig Lysaker at det ifølge mannens forklaring skal ha vært en krangel mellom ham og samboeren i forkant av drapshandlingen.

– Siktede har tidligere forklart at han handlet i nødverge og at hendelsen var et uhell, men det har han nå i forklaringen i dag gått bort fra, sier hun.

Politiet vil avhøre mannen videre. Hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld, samt eventuelt motiv for handlingen, vil bli tema, opplyser de.

Politiet jobber videre med å se den siktede mannens nye forklaring opp mot de tekniske bevisene i saken. De ønsker ikke å gå inn i detaljene i hva han har forklart, men skriver i pressemeldingen at han er samarbeidsvillig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder