Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ulveskadene i Nord-Østerdalen øker

Ytterligere 23 sauer er tatt av ulv i Nord-Østerdalen. Dermed er over 150 sauer bekreftet døde etter ulveangrep i området den siste tiden.

innenriks.vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har avlivet sau og lam fra i går kveld, gjennom natta og utover morgenen, forteller fellingsleder Jo Esten Trøan til Østlendingen lørdag formiddag.

De siste skadene har skjedd i Rendalen. De 23 sauene er funnet i Skjerbekken, mellom Orvdalen og Storlegda.

les også

Nå kan du få tre års fengsel for å smugle dyr

Leder i Hedmark Bondelag, Erling Aas-Eng, kaller sauetapene en katastrofe. I fjor sommer var sauetapene store på Hadeland i Oppland, en sak som fikk stor oppmerksomhet.

– Men vi ligger litt lenger unna Oslo, jeg føler på det, sier Aas-Eng oppgitt til avisen.

Blant annet er han skuffet over at klima- og miljøminister Ola Elvestuen ikke har besøkt regionen etter flere oppfordringer.

Tirsdag skal Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, besøke området der ulv har tatt mange sau.

les også

Vurderer å anke ulve-avgjørelse

Tidligere denne uka har ulv tatt sauer i Tynset, Rendalen og Tolga. Dette er ulveangrepene med størst omfang hittil i år.

Tolga kommune har satt kriseberedskap. Et fellingslag jakter på ulven, men den er foreløpig ikke tatt.

– Ulven kan være tett ved, men vi må være forberedt på at den allerede kan være på vei nordover igjen. Dette er krevende, sier fellingsleder Trøan til Østlendingen.

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold for felling av rundt 30 ulver under vinterens lisensjakt. Kvotevedtaket kommer imidlertid til å bli klaget inn til Klima- og miljødepartementet av WWF.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder