PÅKJØRT: En sparkesykkel ligger på fotgjengerfeltet der en liten gutt ble påkjørt av en politibil i utrykning.
PÅKJØRT: En sparkesykkel ligger på fotgjengerfeltet der en liten gutt ble påkjørt av en politibil i utrykning. Foto: Foto: Magnus Newth / VG

Gutt påkjørt av politi i utrykning - sjåfør avhøres med status som mistenkt

INNENRIKS

SCHOUS PLASS (VG) Et barn er påkjørt av politiet. Ulykken skjedde i fotgjengerfeltet der gutten skal ha hatt grønt lys. Spesialenheten har iverksatt etterforskning.

Publisert: Oppdatert: 13.07.18 23:42

– Det er en liten gutt som er påkjørt av politiet under utrykning, opplyste Arve Røtterud, politiets innsatsleder på stedet, til VG.

Gutten er fredag kveld betegnet som lettere skadet.

– Det er den foreløpige tilbakemeldingen vi har fått. Vi har ikke så mange detaljer, men han skal ha fått noen skrubbsår og har vondt i nakken, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen til VG.

Røtterud anslår barnet til å være mellom fem og syv år gammel. Et vitne på stedet sier barnehagealder.

Gutten var på vei over gaten med en kamerat da ulykken inntraff, og politiet tror det var grønt lys for å krysse fotgjengerfeltet.

Mistenkt

Spesialenheten for politisaker ble varslet umiddelbart etter ulykken.

– Vi skal nå gjennomføre en grundig undersøkelse, og tar sikte på å avklare om det har vært en overtredelse av vegtrafikklovens paragraf 3, sier Heidi Hansen, fungerende leder for spesialenhetens etterforskingsavdeling Øst–Norge.

Politiet har anledning til å fravike deler av loven under utrykning, men må fortsatt vise aktsomhet.

Ettersom det dreier seg om en pågående etterforskning ønsker ikke Hansen å gå inn på detaljene.

– En tjenesteperson vil bli avhørt med status som mistenkt, så vil etterforskningen bringe på det rene om det har skjedd noe straffbart, sier Hansen.

Spesialenheten har gjennomførte første avhørene fredag kveld, og fortsetter arbeidet lørdag.

De tekniske undersøkelsene på stedet ble gjennomført av en nøytral enhet fra trafikkorpset, ettersom Oslo-politiet selv er innblandet.

Skal ha holdt høy fart

Politiet var på vei til en kollisjon mellom bil og sykkel i Korsgata, nær Schous plass da påkjørselen skjedde. Melding om den første ulykken kom inn klokka 15.50, mens påkjørselen ble rapportert til operasjonssentralen klokken 15.55. Samme klokkeslett fikk politiet melding om at sykkelulykken ikke så ut til å være alvorlig.

Vitnet VG har snakket med forteller at politibilen skrudde på sirener og satte opp farten ved Sofienbergparken, et kvartal overfor der ulykkesstedet.

Derfra er det klar sikt helt ned til ulykkesstedet.

En nabo VG har snakket med sier han hørte en bil komme i en voldsom fart nedover Toftes gate, der ulykken inntraff.

– Her går det galt tenkte jeg, så ble det stille. Da jeg så ut vinduet skjønte jeg at det hadde skjedd en ulykke, sier naboen.

Spesialenheten ønsker ikke å kommentere vitnenes opplysninger om fart.

– Disse spørsmålene vil være naturlig å se på, men vi kan ikke kommentere dem nå, sier Heidi Hansen.

Det tok flere timer før helsevesenet opplyste hvilke skader barnet hadde. De første opplysningene tilsa at han var våken etter ulykken, men at han hadde skader i hodet.

– Det er litt viktig for de involverte tjenestepersonene. De tar dette veldig tungt. Det er ikke sånn det skal være, sier han om påkjørselen.

Guttens mor ble med i ambulansen til sykehuset.

Polititjenestepersonen som kjørte bilen fikk førerkortet midlertidig beslaglagt, noe som er rutine i denne saken.

Her kan du lese mer om