Antilopehorn mot bønnrop

INNENRIKS

Omlag 150 personer gikk lørdag i demonstrasjonstog for å markere sin motstand mot muslimske bønnerop. Følget ble ledet av to personer som blåste i hvert sitt antilopehorn.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

-Dette instrumentet ble brukt av Josva da han inntok Jeriko. Nå bruker vi det for å vise vår motstand mot muslimske bønnerop, forklarte en av de to hornblåserne før han satte i et nytt støt som gjorde at parolen til aksjonsleder Anne-Liv Gamlem forsvant i noen sekunder.

Mange eldre

Totalt var omlag 150 personer samlet på Youngstorget for å markere sin motstand mot muslimsk bønnerop. De aller fleste av disse var eldre mennesker. Etter det NTB erfarer var det kun en håndfull ungdommer som sluttet seg til demonstrantene. Aksjonskomiteen hadde på forhånd varslet at nærmere 1000 personer delta i toget som gikk fra Youngstorget til Oslo Rådhus.

Ropte ut

Samtidig med demonstrasjonen mot bønnerop arrangerte Blitz, Rød Ungdom og AKP en egen motdemonstrasjon lenger bort på Youngstorget. De holdt også sine appeller og prøvde å overdøve de andre så godt de kunne.
-Hold for ørene. Her kommer et muslimsk bønnerop, kunngjorde de da leder for aksjonskomiteen mot muslimske bønnerop Anne-Liv Gamlem holdt sin åpningsparole. Deretter ropte motdemonstrantene ut et bønnerop som gjallet over hele Youngstorget.

Kristent land

-Vi ønsker ikke å bli fremmedgjort i vårt eget land, og frykter at muslimske bønnerop vil lyde fra moskeene opptil fem ganger i uken, sa Gamlem før forsamlingen startet marsjen mot Oslo Rådhus.
-Vi vil ikke ha muslimske bønnerop i det offentlige rom. Norge er et kristent land. Vi skal respektere muslimenes religion, og de skal få utøve den, men de må ikke få rope ut sine bønnerop, uttalte Ivar Kristianslund som er formann i Kristent Samlingsparti.