Hetset Haakon

INNENRIKS

- Fuck Kronprinsen! - og til helvete med monarkiet! var beskjeden kronprins Haakon fikk da han troppet opp på Norwegian Hood-festivalen. Til slutt valgte Kronprinsen å forlate konserten.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:22

Arrangementsleder Jacob Kielland sier til VG at det som skjedde, overhodet ikke har noe å gjøre med hiphop-kulturen som fenomen.

- Jeg tok det som en fornærmelse da Gatas Parlament gikk ut mot Kronprinsen, og jeg skjønner godt at han valgte å forlate hele arrangementet, sier Kielland.

Medarrangør og konsertansvarlig Aslak Hartberg, som også spiller i bandene Oslo Fluid og Klovner i Kamp, har jobbet hardt de siste dagene med å rette opp i skadene som ble gjort da Gatas Parlament fornærmet kronprins Haakon.

- Alle hiphop-artister jeg har vært i kontakt med, tar avstand fra det Gatas Parlament gjorde, sier Hartberg til VG.

Arrangøren for Norwegian Hood-festivalen, som konserten var en del av, sender nå et brev med beklagelse til Kronprinsen.

Hadde dratt

Hartberg er glad for at bandet Mad Com, som sto på scenen etter Gatas Parlament, forsøkte å ro i land den store tabben som var gjort.

- Mad Com sa fra scenen at hip hop er for alle, og beklaget fornærmelsen mot Kronprinsen, forteller Hartberg.

Publikum som VG har snakket med, forteller imidlertid at kronprins Haakon allerede hadde forlatt Rockefeller da Mad Com unnskyldte fornærmelsen mot ham.

- Jeg tror Haakon hadde en fin kveld frem til dette skjedde. Vi vil takke kronprins Haakon for den støtten han har vist hiphop-miljøet, og fortelle at det Gatas Parlament mener, ikke er gjengs mening i miljøet, sier medarrangør Aslak Hartberg.

Her kan du lese mer om