Bjørnsonstipendet til Matias Faldbakken

MOLDE: Forfatteren Matias Faldbakken (28) ble tildelt Den norske Bokhandlerforenings forfatterstipend, Bjørnsonstipendet, under åpningen av Bjørnsonfestivalen i Molde onsdag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Juryen har lagt vekt på at Faldbakkens debutroman "the Cocka Hola Company" er preget av stor fortellerglede og et friskt og oppfinnsomt språk. Forfatteren har en slående evne til persontegning, og romanen konfronterer oss med ekstreme sider ved den vestlige kultur. Forfatteren tegner også et barneportrett som både skremmer og rører.

Bjørnsonstipendet ble etablert i 1997, og tildeles forfattere i etableringsfasen som det er grunn til å knytte forventninger til. I fjor var det Steinar Opstad som fikk stipendet.

Unge Faldbakken sier at han er beæret over å bli tildelt stipendet, som består av en pengesum og et diplom. Faldbakken utga sin debutroman under pseudonymet Abo Rasul. Han er allerede på beddingen med en ny roman. Den kommer i oktober, og der bruker han sitt eget navn.

Matias Faldbakken er født i Hobro, Danmark i 1973 og har vokst opp i Hamar. Dikteren Knut Faldbakken er hans far, og moren, Gro Skåltveit, er kunsthåndverker. Matias er utdannet billedkunstner, men åpenbart har han fått med seg noen dikter-gener også.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder