- Jeg var veldig redd

SKREMT: Cathrine Skogland, ektemannen Stig Roland og barna følte seg utrygge på hotellet de ble sjekket inn på av Norwegian i Orlando. Foto:PRIVAT,

Opprørte etter rekord-forsinkelsen: Her ble Norwegian-passasjerene plassert

Norwegian-passasjerer som skulle vært med på det svært forsinkede Dreamliner-flyet i helgen, er kraftig opprørt over hotellet de ble tilbudt mens de ventet.

 • Marie Kingsrød

Artikkelen er over seks år gammel

I helgen skjedde det nok en forsinkelse i rekken av Dreamliner-forsinkelsene. 221 Norwegian-passasjerer måtte tilbringe to ekstra netter i Orlando i helgen i påvente av at flyet skulle ta av fra flyplassen i byen.

Mange av passasjerene ble plassert på hotellet Days Inn Orlando Midtown langs Orange Blossom Trail.

Statistikk VG har fått utarbeidet fra Orange Countys Sheriffs Office, viser at det er mye alvorlig kriminalitet i området rundt hotellet: For eksempel har det vært 362 innbrudd i private boliger der det siste året, i tillegg til 114 bilinnbrudd, fem drap og 55 væpnede ran innenfor en radius på drøyt 1,6 kilometer fra hotellet mellom 23. juni 2013 og 23. juni 2014. Sheriffkontoret opplyser at de ikke vil rangere hvor mye kriminalitet det er i dette strøket i forhold til andre steder i deres dekningsområde.

– Forferdelig

Cathrine Skogland og familien hennes fra Haugesund var blant passasjerene på flyet som strandet i Orlando og ble over 44 timer forsinket.

Hun forteller at hun og familien sov på flyplassgulvet i flere timer før Norwegian plasserte dem på en buss som skulle kjøre dem til et hotell. Hun forteller at de fikk så å si ingen informasjon av Norwegian om hva som skulle skje. Da de ankom hotellet, ble de sjokkert. Hun sier hotellet var forferdelig og at de ble advart mot å gå ut fordi det var et kriminelt område.

UBEHAGELIGE GANGER: Familien til Cathrine Skogland synes det var meget ubehagelig å bli innlosjert på dette hotellet. Foto:PRIVAT,

– Jeg og datteren min på 15 år var veldig redde. Jeg hadde aldri tatt med familien dit frivillig. Det er den ekleste plassen jeg har vært på i hele mitt liv, sier Skogland til VG.

– Dette er ikke Bagdad

En av hotellets ledere sier til VG at de synes fryktelig synd på passasjerene som ble 44 timer forsinket og forstår at de er veldig frustrerte.

Han avviser at det ligger i noe spesielt kriminelt belastet område. Men han sier de tar gjestenes sikkerhet på alvor og at de anmoder folk om å ta taxi.

– Hit kommer folk fra hele verden og vi har 24 timers sikkerhetsopplegg. Vi har et skilt som sier at dette er et privat område, kun for dem som bor på hotellet. Det er helt normalt, alle har det. Byen har 25 millioner besøkende, og sikkerheten må være høy. Vi passer på gjestene våre, sier Jeff, som ikke vil bli omtalt med etternavn.

– Det er ikke farlig å gå ut her. Man kan ta taxi hvor man vil. Vi ligger ikke så langt fra sentrum, men også nær hovedveien. Dette er ikke Bagdad, vet du, sier han.

Tostjernershotellet er rangert som nummer 304 av 328 hoteller i Orlando av brukerne av nettstedet Tripadvisor, med 23 tomler opp av 150 mulige. På vurderingen fra Hotels.com scorer hotellet «Greit», med 2,6 poeng ut av 5 mulige.

TO STJERNER: Hotellet tilhører kjeden Days Inn, som har en lang rekke hoteller i USA og andre steder i verden. Foto:Privat,

– Dårlig behandling

Cathrine Skogland reagerer sterkt på hvordan Norwegian behandlet sine passasjerer. Hun klager på at hun prøvde å få tak i flere ansatte i Norwegian og kundeservice for informasjon, men uten hell.

– Det er én ting at flyet var forsinket. Jeg har forståelse for at det kan skje, selv om det er uakseptabelt. Det verste med dette var derimot måten vi ble behandlet på av Norwegian. Hotellet vårt var forferdelig. Vi fikk ikke tilgang på ordentlig mat, og informasjonen fra flyselskapet var elendig, sier Skogland til VG.

Misfornøyd

Terje Rølvåg (50) har vært i Florida i jobbsammenheng, og var også blant passasjerene på det forsinkede flyet. Han var i likhet med Skogland misfornøyd med Norwegians behandling.

– Det er ganske frustrerende. Vi har fått nye meldinger etter hvert, og ikke fått noe god oppfølging. En ting er å få beskjeden med en gang, men det er annerledes å sitte så mange timer i en terminal, sa Rølvåg på telefon fra USA søndag. Han presiserte også at han ikke vil reise med Norwegian igjen.

VG har også fått henvendelser fra en rekke andre passasjerer som klager på både hotell og dårlig informasjon.

44 TIMER FORSINKET: Dette var flytypen som ble kraftig forsinket. Foto:Jan Ovind,

Norwegian svarer

Norwegian legger seg flate for kritikken de har fått fra passasjerene om dårlig hotell.

– Dette høres virkelig ikke bra ut, og er noe vi må komme til bunns i. Vi undersøker nå bakgrunnen for hvorfor vår samarbeidspartner i Orlando valgte denne løsningen. På grunn av kort deadline og tidsforskjell har vi ikke fått noen tilbakemelding i ettermiddag, sa informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, tirsdag ettermiddag. Onsdag kveld ventet de fortsatt på tilbakemeldinger fra Orlando.

Flere passasjerene har henvendt seg til VG og mener dere ga elendig informasjon, og at de hadde problemer med å oppsøke informasjon. Hvorfor?

– Vårt mål er å gi rask og så korrekt informasjon som mulig til kundene. I tilfeller som dette er det utfordrende fordi flyteknikerne først gir et anslag på hvor lang tid det vil ta å fikse problemet, hvorpå de finner en ny feil som tar lengre tid å fikse enn først antatt, sier Sandaker-Nielsen.

Vil ikke fordele skyld

Norwegian sa mandag til VG at de skyldte delvis på flyprodusenten Boeing for den aktuelle forsinkelsen, fordi de hadde ansvaret for vedlikeholdet av Dreamliner-flyet.

– Tar dere deres del av skylden? Hvilke tiltak skal dere gjøre for å forhindre flere forsinkelser i sommer?

– Vi er ikke opptatt av å fordele skyld, men å forklare overfor omverdenen hvem som har ansvaret for hva. Norwegian har det hele og fulle ansvaret for passasjerene, men det er viktig at Boeing svarer på spørsmål av teknisk art ettersom dette er deres ansvar, sier Sandaker-Nielsen.

Boeing sa til VG mandag at stabilitet er høyt også på deres prioriteringsliste.

Ekspert: Regn med forsinkelser

FLYEKSPERT: Espen Andersen Foto:Alexander Hagstadius,

Men vil forsinkelsene fortsette? Ifølge flyekspert VG har pratet med må man kanskje regne med det.

– Norwegians problem her er at de på langrutene er et lite flyselskap, og har bare noen få Dreamliner-fly. Det er altså vanskelig for dem å erstatte et fly som er forsinket. Men det er slik det er å reise med et mindre flyselskap – man må regne med forsinkelser fra tid til annen, sier Espen Andersen, førsteamanuensis ved institutt for strategi og logistikk på Handelshøyskolen BI

Han forklarer at det på mange måter er riktig av Norwegian å skylde noe på flyprodusenten Boeing i denne saken. Det er flyprodusenten som har ansvaret for vedlikeholdet av flyet.

Flere artikler

 1. Norwegian-forsinkelsene: Karibia-cruise i fare

 2. Dreamliner-fly blir minst 40 timer forsinket

 3. Har tapt nær en halv milliard på Dreamliner-problemer

 4. Norwegian-rute fra USA til Norge er over 50 timer forsinket

 5. Pluss content

  Ett år med knuste drømmer

 6. Mer Norwegian-kaos: - Folk gråter i kabinen

Fra andre aviser

 1. Kraftig forsinket Norwegian-fly har reist fra Orlando

  Aftenposten
 2. Mer trøbbel for Norwegians Dreamliner-fly

  Aftenposten
 3. Mer trøbbel for Norwegians Dreamliner-fly

  Fædrelandsvennen
 4. Dreamliner-trøbbel har kostet Norwegian halv milliard

  Aftenposten
 5. Kraftig forsinket Norwegian-fly landet på Gardermoen

  Bergens Tidende
 6. Dreamliner-trøbbel har kostet Norwegian halv milliard

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder