Fortsatt risiko for svarte skjermer hos Canal Digital-kunder

EN-I-BOX: Discovery Networks-sjef Harald Strømme har fått avtale med Altibox, men sliter fortsatt med å bli enig med tv-giganten Canal Digital. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

Altibox-kunder beholder TV Norge-kanalene

Mens halvparten av landets tv-seere risikerer å miste TV Norge-kanalene fra mandag, har Altibox blitt enige om en ny avtale.

  • Pål Ertzaas

Artikkelen er over fire år gammel

Altibox-seerne er dermed sikret TVNorge, i motsetning til Canal Digital-seere som i dag ser en rulletekst over skjermen som sier at kanalene kan bli borte fra i morgen etter en langvarig strid mellom Discovery og Canal Digital.

VG får opplyst fra Discovery, som eier TVNorge-kanalene, og Altibox, at de har inngått en langsiktig avatle, som omfatter alle kanalene i Discovery-gruppen. Også rettighetene til Tippeligaen og OL er med i avtalen.

Les også: Kan bli TVHalveNorge i morgen.

– Vår ambisjon med Tippeligaen er å gi mer fotball til folket, og gjøre norsk fotball billigere og mer tilgjengelig. Med Altibox på laget tar vi et langt steg i riktig retning. Den nye avtalen sikrer også Altibox-kunder tilgang til vår nye norske sportskanal, Eurosport Norge, og resten av vår kanalpakke, skriver TVNorge-sjef Harald Strømme i en pressemelding.

Altibox har rundt 15 prosent av tv-markedet, mens Telenor-eide Canal Digital er størst med rundt 50 prosent. Resten er i stor grad RiksTV, Viasat og Get samt en del lokale distributører.

– Vi er svært glade for å ha fått til denne avtalen. Det er mye penger involvert, men vi ønsker å få til et godt produkt til kundene, sier Nils Arne Bakke, administrerende direktør i Altibox.

Noen tiere ekstra i måneden

Han vil ikke gå ut med hvor mye penger de har betalt, eller hvor mye prisene vil øke fremover.

– Hvis noen frykter at det blir en hundrelapp ekstra i måneden kan jeg berolige med at det blir langt unna det, sier Bakke.

Les også: TVNorge-eier har OL-rettighetene til 2024!

Grunnpakken til Altibox koster nå fra 379 pr. måned, og etter det VG erfarer er et reelt alternativ å øke prisen øke med noen få tiere, kanskje til 399 kroner i måneden.

Altibox er den første av de norske TV-distributørene som kommer til enighet med TVNorge-eier Discovery rundt den nye Tippeliga-satsingen.

Friskt pust - uten gruff

– Sportssatsingen til Discovery er et friskt pust i norsk TV-bransje, og det var vanskelig å ikke la seg begeistre av deres slagord om «fotball til folket». Vi er også positive til prinsippet om å løfte flere kamper ut fra de høye betalingsmurene. Sammen skal vi lage spennende sportsprodukter til folket. Nå gleder vi oss til å tilby våre kunder mange fine sportsøyeblikk i årene som kommer. Ikke bare fra norsk fotball, men også fra vinter-OL i 2018 og sommer-OL i 2020, skriver Nils Arne Bakke i pressemedlingen.

Avtalen inkluderer alle kanalene til Discovery Networks i Norge, det vil si TVNorge, Max, Fem og Discovery Channel. Også Eurosport Norge, som Discovery har kjøpt, blir en del av avtalen. Kanalene skal også være tilgjengelige i tjeneste Altibox TV Overalt, som innebærer at kundene kan se kanalene på blant annet mobil og nettbrett.

Harald Strømme bekrefter avtalen overfor VG, og mener avtalen er «god for begge parter».

– Betyr dette at du fikk en kopp kaffe av Altibox?

– Jeg er kurert for gruff, for å si det sånn, svarer Strømme.

Partene kaller avtalen «langsiktig», men ønsker ikke å gå ut med konkret hvor lang den er. Etter det VG har grunn til å tro skal avtalen være inngått for en periode frem til litt etter 2020.

Mer om

  1. Telenor
  2. TVNorge

Flere artikler

  1. TVNorge: Canal Digital har økt prisen med 1000 kroner

  2. 2,8 mill. mistet TVNorge-kanalene

  3. TVNorge-konflikten: Tror unge kan droppe tradisjonell tv

  4. Kommer med nytt tilbud i tøffe forhandlinger: - Telenor tilbyr ti øre pr. måned pr. kunde

  5. To-kronerskrangel kan gi svarte skjermer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder