MÅ RENOVERE: Bydelsoverlegen besluttet i fjor at en hel avdeling ved Oslo fengsel må renoveres. Foto:Cornelius Poppe,NTB scanpix

200 innsatte i Oslo fengsel må flyttes over i brakker

Problemer med inneklimaet i Oslo fengsel fører til at nær 200 innsatte må flyttes over i såkalte modulfengsler.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bydelsoverlegen besluttet i fjor at hele avdeling A må renoveres. I tillegg måtte tre dusj- og toalettanlegg i tre avdelinger og et fellesområde stenges umiddelbart etter funn av store mengder muggsopp og fukt.

Ifølge rapporten fra bydelsoverlegen i Oslo kommune, ble det avdekket store mengder muggsopp på flere dusj- og toalettanlegg i avdeling A – den såkalte «Botsen». I tillegg skal det ha blitt påvist lukt av mugg i fellesarealene i en av seksjonene i det samme bygget.

Assisterende regiondirektør Stig Storvik i Kriminalomsorgen sier til P4 at Oslo fengsel nå må ty til dyre og midlertidige løsninger.

– Det haster med å få på plass erstatningsplasser for avdeling A. Derfor ser vi nå på muligheten for å etablere 100 plasser på Ullersmo og det samme i Eidsberg kommune. Det vi da vurderer er såkalte modulfengsler, som er midlertidige, sier han.

Kriminalomsorgen jobber med å ferdigstille et anbudsdokument som vil gi en indikasjon på hvor mye løsningen vil koste.

– Det er synd at man ikke har bevilget midler til å vedlikeholde fengselet på en tilfredsstillende måte de siste ti årene, sier Storvik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder