MELDT DØD: Familien mottok i går kveld en beskjed om at 24-åringen skal ha omkommet i Syria. Her er han i en alpinbakke vinteren 2013, før konverteringen. Foto:PRIVAT,

Familie i Halden har fått dødsbudskap om Syria-farer (24)

Familien er i sorg etter at de fikk en telefon med budskapet om at den etniske norske konvertitten skal ha blitt drept i Syria.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– De ønsker å minnes han som en snill og pliktoppfyllende gutt, som var god mot alle. De er i sorg, sier Yousef Assidiq, familiens talsmann til VG.

24-åringen fra Halden dro til Syria i fjor høst etter å ha konvertert til islam våren 2013.

I går kveld mottok familien en beskjed om at han var død.

TV 2 meldte om saken først.

Anser beskjeden som troverdig

Etter det VG kjenner til skal familien ha fått beskjed om fra melderen at det finnes bilder som dokumenterer dødsfallet, men de skal selv ikke ha sett disse.

Assidiq sier at de anser informasjonen de har fått som troverdig. Talsmannen jobbet tidligere i Minotenk, men har nå startet organisasjonen Just Unity for å jobbe mot radikalisering.

PST vil ikke kommentere saken.

Ringte hjem

24-åringen kom i kontakt med Profetens Ummah, noe familien også uttalte til Halden Arbeiderblad i fjor høst, og skal ha pleid sosial omgang med sentrale personer i den ekstreme gruppen før han dro.

Ifølge Halden Arbeiderblad fikk moren til mannen i 20-årene en telefon fra sønnen sin kort tid etter at han hadde reist. Han fortalte da at han aldri ville komme hjem til Norge igjen.

Hun spurte hvor han var. Han skal da ha svart at han var i nærheten av Syria.

Andre etniske nordmann antatt død

Ifølge PST har rundt 15 personer omkommet i Syria. I februar ble den første etniske norske mannen som har reist til Syria meldt død.

24-åringen fra Halden er dermed den andre etniske norske konvertitten som nå er meldt død i Syria.

PST mener at over 70 personer har reist til Syria og at 25 har kommet hjem.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder