Politiet om tiltalt familiefar og barnevernsansatt:
Dopet ned døtrene og forgrep seg

Politiet mener familiefaren fra Nord-Norge først dopet ned
døtrene med sovemedisin og deretter forgrep seg mot dem – samtidig som han var ansatt i barnevernet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nå er familiefaren i 50-årene tiltalt for grove overgrep mot sine to døtre. En av de fornærmede jentene var mindreårige da overgrepene startet, ifølge tiltalen.

Familiefaren – som i flere år har vært ansatt i barnevernet som leder og miljøarbeider – skal også ha tatt bilder og filmet overgrep mot den eldste av døtrene. Han er derfor også siktet for «produksjon og besittelse av seksuelle overgrep mot barn eller som fremstilling som seksualiserer barn».

Ifølge tiltalen, skal overgrepene blant annet ha funnet sted i familiens hjem i Nord-Norge og i utlandet. Overgrepene mot den eldste datteren skal ha pågått i perioden 2006 til 2009, mens overgrepene mot den yngste datteren skal ha skjedd om sommeren 2012.

BISTANDSADVOKAT: Hege Salomon representerer en av de fornærmede i saken. Foto: MARIE VON KROGH ,

– Erkjent deler av tiltalen

Politiet mener familiefaren dopet ned døtrene med sovemedisin i forkant av overgrepene slik at de ikke maktet å gjøre motstand.

– Han har erkjent deler av tiltalen, sier familiefarens forsvarer til VG.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hvilke punkter i tiltalen som familiefaren har erkjent.

Etter det VG får opplyst, var familiefaren ansatt i barnevernstjenesten i en kommune i Nord-Norge i flere perioder fra 2009 til 2014. Han skal blant annet ha hatt en lederstilling, jobbet som miljøarbeider og hatt ansvar for barn og unge.

Familiefaren har også jobbet innennfor psykiatrien og kirken.

Ifølge tiltalen, skal familiefaren også siden begynnelsen av 1990-tallet og frem til i år ha truet og vært voldelig mot sin kone og de to døtrene.

Tiltalt for familievold

Politiet mener de kan bevise et mønster av psykisk og fysisk mishandling – blant annet ved at han truet med å ta sitt eget liv hvis familien ikke innrettet seg etter ham.

Bistandsadvokat Hege Salomon ønsker ikke å kommentere saken foreløpig utover at det er en svært alvorlig sak slik det fremgår av tiltalen.

En annen lokal bistandsadvokat i saken beskriver overgrepssaken som grotesk overfor VG.

– Det er en sak som har vært en veldig stor belastning for alle de fornærmede, sier bistandsadvokaten.

– Familien har levd i en vedvarende situasjon med det som beskrives som psykisk og materiell vold, trusler og i tillegg et utstrakt seksuelt misbruk av spesielt den ene datteren som fremstår som ganske forferdelig. Mens utad fremstår tiltalte som en vellykket person som hjelper andre og som fungerer som terapeut i mange sammenhenger.

En annen lokal bistandsadvokat har ikke hatt anledning til å besvare VGs henvendelser onsdag.

Rettssaken mot familiefaren starter tirsdag i en tingrett i Nord-Norge.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder