Siv til Erna under pressekonferanse: Ikke kommenter!

Erna spurt om snikislamisering

Her gir Siv Jensen klar beskjed til Erna Solberg - på direktesendt TV.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Onsdag møtte de fire partilederne til en kort pressekonferanse etter de daglige sonderingsmøtene i Nydalen i Oslo.

Et av spørsmålene fra de oppmøtte journalistene dreide seg om Fremskrittspartiets bruk av begrepet «snikislamisering».

- I går nektet Siv Jensen å be om unnskyldning for bruk av ordet snikislamisering, selv om nestlederen hennes har sagt at han angrer på det. Mener du at hun bør be om unnskyldning? spør TV2-reporter Kristoffer Thoner.

Knapt hørbart

Spørsmålet var rettet mot Erna Solberg, men før den kommende statsministeren rakk å svare, hvisket Siv Jensen til sidekameraten:

- Ikke kommenter!

VGTV: Her hvisker Siv til Erna

Og Erna Solberg fulgte tilsynelatende rådet:

- Det har jeg ingen kommentar til. Dette er en gammel debatt som vi er ferdig med for lenge siden, sa Solberg under den direktesendte pressekonferansen.

Nekter å beklage

Debatten ble imidlertid reist på nytt da Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen onsdag uttalte at han innser at partilederens bruk av begrepet i 2009 var uheldig.

Innrømmelsen ble etterfulgt av et krav fra Jens Stoltenberg om at Siv Jensen bør beklage bruken av uttrykket - på norsk.

Jensen nektet imidlertid ikke følge Stoltenbergs formaninger.

- Jeg har ikke tenkt å be om unnskyldning for at jeg og Frp vil bekjempe fremveksten av slike radikale krefter og de ideene de forfekter. Det burde også Jens Stoltenberg være opptatt av, skrev hun i en e-post til VG tirsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder