FRP-LEDELSEN: – Vi har et system som åpner dørene for fri innvandring uten å ta ansvar for integreringen, sier Frp-nestleder Per Sandberg til Klassekampen. Foto:Jørgen Braastad,VG

Sandberg hardt ut mot innvandringspolitikken

Frp-nestleder Per Sandberg mener det trengs debatt om hva slags samfunn innvandringen til Norge har skapt. De andre partiene på Stortinget har lukket øynene for «den voldelige islamske ideologien», mener han.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi har et system som åpner dørene for fri innvandring uten å ta ansvar for integreringen. Vi stiller ingen krav, sier Sandberg til Klassekampen.

– Framelskingen av det multikulturelle samfunnet har slått feil. De andre partiene vil videreføre gårsdagens politikk, med de resultatene det medfører. Deres fargerike fellesskap og multikulturelle forsøk har spilt fallitt, sier Frp-nestlederen til avisen.

Debatten om radikal islam har blusset opp på ny etter terroren i København i helgen, men flere har advart mot å ta debatten nå.

– Vi må ta denne debatten uavhengig av enkeltepisoder. Dette handler ikke om København eller Paris, men om en situasjon som blir mer og mer ekstrem fra dag til dag, mener Sandberg.

– Trusselnivået og den voldelige islamske ideologien – de er her i dag, sier Sandberg.

Sandbergs utspill kommer i kjølvannet av Carl I. Hagens utspill om norsk innvandringspolitikk. Tirsdag gikk Hagen knallhardt ut i et VG-intervju:

Carl I. Hagen mener at innvandringspolitikken må innstrammes. Han er også klar på at Norge «snikislamifiseres».

– Det gjør det vel. Område etter område er det selvsensur når det gjelder kritikk av islam og islamsk ekstremisme, sier Carl I. Hagen.

Frp-profilen fikk støtte fra flere partifeller, men tidligere AUF-leder Eskil Pedersen reagerte kraftig på uttalelsene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder