Her leverer direktøren arbeidssøknad for Maria Amelie

Publisert: Oppdatert: 16.01.11 22:33

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Får overrakt arbeidskontrakten i asylfengsel

(VG Nett) Teknisk Ukeblad tilbyr Maria Amelie jobb, og har på hennes vegne sendt søknad om arbeids- og oppholdstillatelse.

25-åringen sa i går muntlig ja til jobben som journalist i bladet. Den formelle kontrakten ble ferdigstilt lørdag formiddag.

Kopier ble kort tid etter overrakt Utlendingsdirektoratet (UDI) og politiet. Amelies kjæreste Eyvind Trædal håper at hun nå får bli i Norge.

- Hvis det ikke er noen andre utveier, håper vi at dette er noe som kan gå. Vi har sett i VG i dag at et stort flertall av det norske folket ønsker at Maria skal få bli. Hun er en dyktig norsk jente. Alle hun er glad i, er her. Derfor er det kun sunn fornuft at hun og andre med hennes kvalifikasjoner får bli i Norge, sier han til VG Nett.

VGTV: Følg demonstrasjonen utenfor Trandum Ventemottak klokken 14.00

Les også: Maria Amelie støttes av folket

I en meningsmåling InFact har gjennomført for VG mener 60,6 prosent av de spurte at Amelie bør få anledning til å bli i Norge. Bare 27 prosent mener hun bør sendes tilbake.

Ny støttemarkering

Arbeidskontrakten skal overrekkes Maria Amelie selv under en støttemarkering på Trandum utlendingsinternat, der hun nå sitter fengslet. Amelie ble torsdag varetektsfengslet i to uker, og det ble i tingretten bestemt at hun skal sendes ut av landet innen denne tidsfristen.

Derfor har 25-åringens støttespillere og Teknisk Ukeblad jobbet overtid for å spikre arbeidsforholdet.

- Vi ble veldig redde da vi fikk høre at Maria skulle sendes ut mandag eller tirsdag, men vi håper at dette kan føre til at de ansvarlige politikerne viser medmenneskelighet og lar henne få bli, sier Trædal.

Les også: - Regjeringen vil la Amelie komme raskt tilbake

Før dagens markering settes det opp busser fra Oslo S for å frakte kvinnens venner og støttespillere til mottaket. Blant deltagerne er kjente fjes som NRK-profilen Petter Nome og professor Thomas Hylland Eriksen.

- Unik

Administrerende direktør Jan Moberg i Teknisk Ukeblad Media AS forteller at ansettelsen av Amelie kom som et forslag fra redaksjonen.

- Vi håper søknaden og dokumentasjonen som nå er oversendt myndighetene fører til raskt svar, slik at hun snart blir å finne i våre redaksjonslokaler, sier han.

Moberg understreker at Amelie først og fremst er ansatt på grunn av sin utdannelse og CV.

- En ung kvinne med mastergrad fra NTNU, som i tillegg kan skrive, er kjempeattraktiv for oss. Det er unikt å finne denne typen fagkombinasjon og erfaring hos en så ung person, sier han.

Ny asylsøknad

Maria Amelie sendte fredag kveld en ny søknad om asyl i Norge, for å få behandlet sin sak på selvstendig grunnlag, melder NRK.

Hennes advokat Brynjulf Risnes mener at en vanlig arbeidstillatelse vil være en fornuftig utgang på saken, dersom hun får avslag også på denne.

Her søker Amelie om å få saken sin behandlet på selvstendig grunnlag. Avslaget om opphold som ble gitt i 2004, omfattet både foreldrene og datteren.

- De siste to dagene har vist at det er gått prestisje i saken, både i forvaltningen og blant politikerne, sier Risnes til NTB.

Denne artikkelen handler om