Kart

Etterforsker ny overfallsvoldtekt i Stavanger

(VG Nett) En kvinne i begynnelsen av 20-årene skal ha blitt overfalt og voldtatt på en benk natt til søndag.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Kvinnen har forklart til politiet at hun skal ha blitt kontaktet av en ukjent mann utenfor Burger King på torget i Stavanger ved 01.30-tiden natt til søndag.

Deretter gikk hun i retning Gamle Stavanger. Ved Haugvaldsgate satte hun seg ned på en benk. Der skal mannen som tok kontakt med kvinnen kort tid tidligere, ha voldtatt henne.

- Hun var på vei hjem fra byen. Hun gikk alene, og har ikke oppdaget at noen fulgte etter henne. Vi ønsker ikke å gå i detalj om hva som skjedde på åstedet, men det ble brukt makt, sier politiførstebetjent Trond Bjelland ved Stavanger politistasjon til VG Nett.

Les også: To overfallsvoldtekter anmeldt

Etterlyser vinter

Kvinnen har gitt følgende beskrivelse av den antatte gjerningsmannen: Cirka 20-25 år, 170-175 centimeter og normal kroppsbygning. Han skal ha hatt mørkt kort hår, mørk i huden og trolig av afrikansk opprinnelse. Han skal ha hatt på seg mørke klær.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha opplysninger i saken.

- Vitner som kan ha sett noe ved Burger King eller ved åstedet bes om å kontakte politiet, sier Bjelland.

Politiet har sikret seg overvåkningsvideo fra Burger King som kan ha fanget opp den antatte gjerningsmannen.

- Vi har fått videoen, og regner med å se igjennom den i løpet av morgendagen, sier Bjelland.

Tre overfallsvoldtekter

Dette er den tredje overfallsvoldtekten i Stavanger så langt i år. Politiet har foreløpig ingen holdepunkter for at det er noen sammenheng mellom de tre overfallsvoldtektene.

Natt til lørdag 26. februar skal en kvinne i 20-årene ha blitt voldtatt ved Stavanger domkirke. Den antatte gjerningsmannen beskrives som en mann på rundt 45 år, trolig av afrikansk opprinnelse.

Fredag 13. mai skal en kvinne ha blitt voldtatt på toalettet på et utested ved Skagenkaien i Stavanger sentrum. En 22 år gammel mann fra Gambia er siktet for dette forholdet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder