FLOM: Kaos rådet i Ålen sentrum tidligere i august. Mange innbyggere måtte reddes ut fra sine hjem. Foto: PER MAGNE MOAN, SCANPIX

Fare for flom fra søndag

På Østlandet og i Aust-Agder ventes det mye nedbør fra søndag. Det gir fare for flom og jordskred, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


NVE sendte fredag ut flomvarsel for fylkene Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Akershus, Oslo, Østfold, Oppland og Hedmark.

Mye regn den siste tiden har ført til høy vannføring i en rekke elver i dette området samt høy vannstand i mange innsjøer på Øst- og Sørlandet. Det er meldt om relativt mye nedbør i denne delen av landet fremover, og dermed er det fare for kraftig økende vannføring i mange elver.

Det kan bli kraftig økende vannføring i både Glomma, Drammensvassdraget, Numedalslågen og Skiensvassdraget, samt i mindre elver rundt Oslofjorden fra søndag/mandag.

Mye vann i bakken, kombinert med mye nedbør, vil gi økt risiko for jordskred. Dette gjelder spesielt i bratte skråninger, og langs elver og bekker med stor vannføring, melder NVE.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder