ADVOKAT: Sigurd Klomsæt, her i Kristiansand tingretten.
ADVOKAT: Sigurd Klomsæt, her i Kristiansand tingretten. Foto:Petter Emil Wikøren,VG

Klomsæt ny advokat i Brevik-saken

INNENRIKS

Advokat Sigurd Klomsæt er oppnevnt som ny bistandsadvokat for familien til Linn Madelen Bråthen, under ankesaken som starter i mars neste år.

Publisert: Oppdatert: 16.12.14 10:01

Det skrev Telemarksavisa mandag. Klomsæt ble fratatt advokatbevillingen sin 15. september 2012 på grunn av mistanke om at han hadde lekket dokumenter da han var bistandsadvokat i 22. juli-saken. Han ble senere dømt for dette, men i høst fikk han advokatbevillingen tilbake.

I slutten av september ble den tidligere politimannen Lars Trøen van Hoegee, som sto tiltalt etter at Linn falt i døden fra Brevikbrua natt til 3. august i fjor, dømt til tre års fengsel.

Linn Madelens mor og den tidligere samboeren til Linn Madelen har fremmet krav om en erstatning på inntil 200.000 kroner hver fra 42-åringen før ankesaken.

Politimannen forlot henne i hjelpeløs tilstand, ifølge dommen fra Nedre Telemark tingrett. Han måtte ha forstått, basert på sin mangeårige relasjon til henne, at det var en reell fare for at hun ville hoppe eller falle fra brua hvis han forlot henne slik han gjorde, het det i dommen.

Arne Lie, som er forsvarer for 42-åringen, forteller at han legger omtrent samme løp for ankesaken i Agder lagmannsrett som i den første rettssaken.

– Men jeg vurderer å kalle inn noen nye vitner. Blant annet noen flere som har sett eller hørt noe – eller ikke sett og hørt noe – den aktuelle natten, sier han til Varden.

Under rettssaken i Nedre Telemark tingrett i høst, kom det fram svært ulike observasjoner fra Brevikbrua natten Linn Madelen døde. Dette kan skape usikkerhet og tvil som skal komme tiltalte til gode.

Her kan du lese mer om