FESTLØVER MED MATBEHOV: Foran fra venstre tidligere AUF-leder Eskil Pedersen, fylkesråd i Nord Trøndelag, May Britt Lagesen, politisk rådgiver i Aps Stortingsgruppe, Synnøve Mjeldheim Skaar, Nato-sjef Jens Stoltenberg og Ap-nestleder Trond Giske. Foto: Privat. Foto: ,

Jens tok nachspielet på McDonalds

Trond Giske: - Da NATO-sjefen beordret invasjon av McDonalds, måtte jeg som lojal kavalerist rette meg etter det

Nato-sjef Jens Stoltenberg festet store deler av natten etter Ap-landsmøtefesten lørdag. Da krevde han å avslutte med nattmat på McDonalds.

Rundt klokken tre natt til søndag: En svær bøling med festkledde folk kommer feiende inn døren til McDonalds i Storgata i Oslo. Det er ikke uvanlig, men det er ganske uvanlig at det er Nato-sjefen som fører an i det nattlige inntoget på jakt etter mat.

– Jeg hadde egentlig planer om å komme meg hjem, fordi jeg skulle presentere redaksjonskomiteens innstilling søndag morgen, men da Nato-sjefen beordret invasjon av McDonalds, måtte jeg som lojal kavalerist rette meg etter det. Jens var i storslag som vi måtte jo bare henge oss på. Det var veldig morsomt, sier nyvalgt nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske.

Les også: Endelig ble det klemming

– Det var ganske gøy, istemmer tidligere AUF-leder Eskild Pedersen.

Han var en av festdeltagerne som holdt ut lengst, og som endte på McDonalds.

– Vi hadde vært på utestedet Politiker'n på Youngstorget etter landsmøtefesten og storkost oss. Det var veldig hyggelig og masse Ap-folk, sier Pedersen.

VG var også på Politiker'n den natten, men holdt bare ut til halv tre. Da satt fortsatt Stoltenberg der og var det naturlige midtpunktet.

Ikke engang festløven Trond Giske greide å overskygge gamlesjefen. Men da de ga seg, ville ikke Stoltenberg hjem.

Les også: Kona til Jens blir ambassadør - avviser særbehandling

Stappfullt

Han ville ha nattmat og de gikk ned til McDonalds i Storgata.

– Det var stappfullt, men vi fikk bord etter hvert. Det smakte godt med burger og chips, sier Eskild Pedersen.

Stoltenberg får sjelden være i fred når han er på byen, og når han dukker opp på McDonalds midt på natten, hvor de aller fleste har tatt seg en øl eller tre, da får han i hvert fall ikke fred.

– Det ble mange selfies med Jens og andre gjester. Jens elsker mennesker og liker å møte folk, så det gikk fint, sier Pedersen, som nå er informasjonssjef i Nortura.

Russlands president, Vladimir Putin, støtter russiske interesser som forsøksvis skal kunne utkonkurrere McDonalds i Russland.

Kommentar: Støre med dristig venstresving

– Drikker knapt alkohol

NAato-sjefens nattlige besøk hos McDonalds i Oslo kan bli tolket som en støtte til den globale hamburgergiganten og som burgersignal fra Stoltenberg til Putin.

– Det vet jeg ikke noe om, men vi kan i hvert fall støtte oss på McDonalds-teorien, som viser at land som har McDonalds-restauranter knapt noen gang har vært i krig med hverandre, sier Giske.

Han sier at det ble en lang kveld, men at man har rutiner for ikke å bli beruset:

– Jeg drikker knapt noe under landsmøter, fordi det er så mye som skal gjøres.

– Men det ble litt vin under middagen og øl på Politiker'n?

– Som sagt, jeg rører knapt alkohol under landsmøter. Men vi hadde det utrolig morsomt.

– Gentleman

Fylkesråd i Nord-Trøndelag, Maj Britt Lagesen, deltok også på landsmøtefesten og dro til Politiker'n.

– Jens kom etter hvert og satte seg ned ved bordet mitt. Vi satt lenge og mange ble med da hans forslag om nattmat kom opp, sier Lagesen.

Rundt femten feststemte landsmøtefest-deltagere ble med til McDonalds, men bare noen få fikk plass rundt bordet til Stoltenberg. Lagesen var igjen heldig.

– Jens var gentleman og spanderte burgeren. Jeg håper dette blir en tradisjon. Da tar jeg regningen neste gang, sier hun.

Stoltenberg har ikke vært tilgjengelig for burger-prat.

Når de var i seng? Rundt halv fem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder