HODEPINE: Norwegians fire Dreamliner-fly har skapt store problemer for selskapet. Nå vil Norwegian sette dem inn i nye langruter. Foto:JAN OVIND,

Norwegian vil til India og Hongkong

Samtidig som Norwegian åpner tre USA-ruter fra London, varsler Bjørn Kjos at selskapet satser på å fly til India og Hongkong fra 2016.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Det kommer om to år. Vi kommer til å fly til de store byene i Asia, for eksempel New Delhi og Hongkong. Og det blir ikke bare fra Stockholm, men fra flere europeisk byer, sier Kjos i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT onsdag.

Norwegian-sjefen lanserte ideen da han var på en snarvisitt i Visby der den svenske politiske eliten for tiden er samlet til den årlige Almedalsveckan. Senere på dagen reiste han videre til London og lanseringen av tre nye ruter til USA. Tross til dels store innkjøringsproblemer med selskapets Dreamliner-fly, ser han optimistisk på fremtiden.

– Det ser veldig bra ut, sier han og legger til at han ikke tror det blir store problemer med forsinkelser fremover.

Til tross for tøff konkurranse i bransjen, er han også optimistisk på vegne av flyselskapene, men ikke uten forbehold.

– Jeg tror fremtiden er veldig lys, forutsatt at du har fly med lavt drivstofforbruk. Folk flyr jo bare mer og mer, men det gjelder å være effektiv, mener luftfartsgründeren.

Han benytter også anledningen til å si at selskapet er nødt til opprette nye baser i Asia for å klare konkurransen med de asiatiske flyselskapene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder