MANUELT UTLØST: De to politifolkene som ble angrepet med den etsende væsken har ikke fått varige fysiske skader, opplyser politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag i Hedmark politidistrikt. - Innretningen ble manuelt utløst. Jeg har ikke vært borti noe tilsvarende, sier politiadvokaten. Foto:Rune Hagen,Østlendingen

Politifolk gikk rett inn i fjernutløst syrefelle

Skulle pågripe mann (38) for trusler mot offentlig ansatte

De to uniformerte politimennene kom inn i leiligheten og
gikk rett inn i en syrefelle. Ved hjelp av en fjernutløser ble det startet en innretning som støtvis pumpet en etsende væske i ansiktshøyde til politifolkene.

– Inne i leiligheten ble de to polititjenestemennene utsatt for en væske som fremkalte irritasjon i ansiktet og huden til tjenestemennene, sier politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag i Hedmark politidistrikt.

Den oppsiktsvekkende saken ble først omtalt av Hamar Arbeiderblad.

De to politimennene måtte trekke seg ut av leiligheten og tilkalte blant annet bombegruppen fra Oslo politidistrikt, opplyser politiadvokaten. Saken ble først omtalt av Hamar Arbeiderblad på juleaften.

– Det var en etsende væske som virket irriterende. Den er ennå ikke blitt analysert. Vi har ennå ikke fått klarhet i hvorfor mannen hadde denne innretningen og hvorfor han utløste den, men det etterforsker vi, sier politiadvokaten.

Evakuerte beboere

I tillegg evakuerte politiet de andre beboerne i bygården i Hamar sentrum om kvelden 10. desember i fjor.

– Det som skjedde var såpass spesielt. Det er ikke vanlig at politiet blir møtt på denne måten og vi måtte avklare hva dette var, sier politiadvokaten.

Politiet forsøkte deretter å komme i kontakt med den 38-årige mannen de skulle pågripe, som fortsatt befant seg inne i leiligheten.

– Vi fikk snakket med ham på telefon og etter en stund kom han ut av leiligheten, sier Eidsvaag.

Mannen er nå siktet for forsøk på legemsbeskadigelse mot de to politifolkene.

– Han er siktet for med gift eller andre farlig redskaper å ha forsøkt å påføre tjenestemennene en uhelbredelig skade, sier Eidsvaag.

Etter angrepet ble politifolkene sendt til legesjekk.

– Manuelt utløst

De to politifolkene som ble angrepet med den etsende væsken har ikke fått varige fysiske skader, opplyser politiadvokaten.

– Innretningen ble manuelt utløst. Jeg har ikke vært borti noe tilsvarende, sier politiadvokaten.

Mannen som skal ha utløste syrefellen er siktet for å ha truet flere personer som er ansatt i det offentlige, opplyser Eidsvaag.

– Bakgrunnen for pågripelsen var en anmeldelse om trusler, sier politiadvokaten.

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Mannens forsvarer er advokat Johnny Christian Schill fra Hamar.

– Han nekter skyld etter siktelsen og mener politiets reaksjon er overdreven, sier Schill.

Fredag blir mannen fremstilt for ny varetektsfengsling i Hedmarken tingrett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder