VIL FORHANDLE: Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier viljen til reelle forhandlinger og å finne løsninger som er akseptable for begge parter er stor. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Parat anklager Norwegian for å øke konfliktnivået

«Parat registrerer at Norwegian gjennom en rekke utspill i pressen ønsker å så tvil om pilotenes vilje til å løse konflikten» skriver fagforeningen i en pressemelding torsdag.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Skal denne konflikten finne sin løsning er det kun mulig gjennom konstruktive og løsningsorienterte samtaler mellom partene, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud i meldingen.

Parat sier de har registrert at Norwegian gjennom en rekke utspill i pressen ønsker å så tvil om pilotenes vilje til å løse konflikten.

«Fakta er at pilotene senest natt til torsdag satt i forhandlinger med selskapet i et forsøk på å finne løsning. Dessverre står partene fortsatt langt fra hverandre.»

Her får du full oversikt: Derfor er det streikestrid

Riksmekleren: – For stor avstand

Norwegian opplyste torsdag at de har bedt om forhandlinger med Riksmekleren til stede, men Parat vil foreløpig ikke bli med på det.

Riksmekler Nils Dalseide sier til VG at:

– Avstanden var for stor til at det var grunnlag for å fremlegge et forslag som jeg hadde grunn til å tro at begge ville akseptere. Det har ikke vært foretatt noen frivillig mekling mellom partene så langt.

Les også:– Registrerer at de synes 1,1 millioner kroner i lønn er horribelt

Parat-lederen sier viljen til reelle forhandlinger og å finne løsninger som er akseptable for begge parter, er stor. Han sier nattens forhandlinger ikke førte frem til en løsning fordi partene fremdeles står langt fra hverandre i prinsipielle spørsmål.

– Pilotene har hele tiden vært villige til å møte Norwegians behov for reduserte kostnader knyttet til pensjon, forsikringsordninger og arbeidstid. Problemet er at Norwegian ikke vil møte noen av våre prinsipielle krav, sier Skjæggerud.

– Vi har møtt selskapet til forhandlinger, og jeg ønsker å være krystallklar på at vi til enhver tid møter til nye, reelle forhandlinger, sier Skjæggerud.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder