I HARDT VÆR: politimester Geir Gudmundsen (t.h.) har varslet sin ledergruppe om at han fratrer så lenge varslersaken i er under granskning. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Monika-saken: Politimester Gudmundsen fratrer inntil videre

Gudmundsen: - Jeg tror dette er til det beste for politidistriktet og de ansatte

Geir Gudmundsen har meddelt sin ledergruppe at han fratrer stillingen som politimester inntil videre.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Politimesteren i Bergen har vært i hardt vær etter den krasse kritikken mot etaten etter Monika-saken. Nå velger han å midlertidig fratre fra stilingen som poltiimester så lenge granskingen av varslersaken pågår.

– På bakgrunn av alt som skjer i Hordaland politidistrikt knyttet til min rolle har jeg bedt politidirektøren om å bli innbeordret til POD fra mandag. Varighet vil være til granskningsarbeidet er avsluttet. Jeg tror dette er til beste for politidistriktet og de ansatte, sier politimester Geir Gudmundsen til NTB.

Politidirektoratet bekrefter at Gudmundsen trer til side.

Sendte SMS

Bergens Tidene refererer en melding som Gudmundsen har sendt sine ansatte:

«Viktig melding til alle ansatte!. Til alle ansatte. På bakgrunn av alt som skjer i Hordaland politidistrikt og medieoppslag knyttet til min rolle har jeg bedr politidirektøren om å bli innbeordret til POD fra mandag av. Varighet vil være til granskningsarbeidet er avsluttet. Jeg tror dette er til beste for politidistriktet og de ansatte. John Reidar Nilsen blir konstituert som politimester.

Geir Gudmundsen»

Varsleren sto frem

Mandag denne uken ble granskningsraporten etter Monika-saken offentliggjort. Der påpeker arbeidsgruppen som ble oppnevnt av Riksadvokaten en rekke feil i etterforskningen etter at åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011.

Politiet i Bergen mente jenta hadde tatt sitt eget liv, og henla saken.

Nå er morens tidligere samboer, en 32 år gammel voldsdømt litauer, pågrepet og siktet for forsettlig drap på åtteåringen. Blant politiets nye beviser er delvis DNA-treff funnet på åstedet for tre år siden.

I går sto varsleren i Monika-saken frem i blant annet VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder