Trebarnsmoren Heidi (49) omkom julaften

-Hun vil bli dypt savnet

Det var trebarnsmoren Heidi Rusten Lohrmann (49) som mistet livet da hun ble truffet av en flaggstang som blåste ned ved Holmenkollen kapell i Oslo julaften.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var på ettermiddagen julaften at en kvinne fikk en flaggstang i hodet utenfor Holmenkollen Kapell.

Politiet friga navnet på den forulykkede lørdag, etter avtale med de pårørende.

Heidi Rusten Lohrmann fikk den brukne flaggstangen i hodet da hun skulle delta på julegudstjeneste i kapellet torsdag.

– Om de tekniske undersøkelsen av flaggstangen ikke sier noe annet, så vil det ikke foretas ytterligere etterforskningsskritt, sier vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Heidi Rusten Lohrmann jobbet som avdelingsdirektør i Arbeids- og sosialdepartementet.

– Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at Heidi Rusten Lohrmann er død. Våre tanker går til hennes nærmeste familie. Heidi var en svært dyktig medarbeider som mange var glade i. Hun vil bli dypt savnet i Arbeids- og sosialdepartementet, sier departementsråd Ellen Seip.

En lege som også deltok på gudstjenesten julaften ble tilkalt, og satte i gang hjerte- lungeredning, men livet til Rusten Lohrmann sto ikke til å redde.

Flaggstangen skal ha brukket på grunn av mye vind på stedet. Politiet har foretatt vitneavhør, og det vil bli foretatt tekniske undersøkelser på stedet. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Første juledag ble den tradisjonelle høytidsgudstjenesten gjennomført som planlagt i Holmenkollen Kapell. Før gudstjenesten kunne folk tenne lys.

Prest Hanne Elstrøm fortalte i forkant av gudstjenesten fredag at hun ville holde en innledende bønn, og tenne lys.

– Jeg kommer til å si at Gud er sårbar, og når vi er i smerte har han smerte. Vi må alle få en mulighet til å tenne lys og bære det inn til de som sitter i det ytterste mørket, sa hun til VG.

Flaggstangen vil bli undersøkt i løpet av neste uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder