ÅSTEDET: Den døde mannen i 40-årene ble funnet nede i parkeringsanlegget. Ingen er foreløpig pågrepet. Foto: Nils Bjaaland / VG Foto: ,

Mann funnet i garasje på Grønland - full drapsetterforskning

Politiet innledet natt til tirsdag drapsetterforskning etter at en mann i 40-årene ble funnet livløs i en bil i dette parkeringhuset på Grønland i Oslo.

Artikkelen er over fem år gammel

Politiet fikk melding klokken 01.07 natt til tirsdag om at det lå en livløs mann i et garasjeanlegg i bydelen Grønland i Oslo. Mannen, som er i 40-årene, ble kjørt til sykehus og erklært død der.

- Det er omstendigheter på stedet og undersøkelser som gjør at denne saken etterforskes som et drap. Vi har så langt ikke fått bekreftet identitet 100 prosent, men vi har god grunn til å tro at dette er en norsk-vietnameser. De pårørende er varslet, opplyser seksjonsleder Grete Lien Metlid ved Seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har sett noe mellom klokken 22.30 og 01.00 i og utenfor garasjeanlegget.

Avdøde skal obduseres i dag, og politiet vil ikke kommentere dødsårsaken før obduksjonsrapporten foreligger.

Mannen ble funnet i en bil kort tid etter at en imam ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt angrepet på Grønland like ved. Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet rett utenfor sin bopel, ifølge politiet. Han ble fraktet til Ullevål sykehus, og hans tilstand er stabil.

- Det er ingenting som tyder på at det er noen sammenheng mellom disse to hendelsene, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid.

- Vi står nå overfor to kriminalsaker med ukjent gjerningsmann, konstaterer Metlid ved 12.20-tiden tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder