REGJERINGEN: Slik blir Regjeringen Solberg, dersom de siste dagers lekkasjer stemmer. Foto: Grafikk: Anders Bergan
REGJERINGEN: Slik blir Regjeringen Solberg, dersom de siste dagers lekkasjer stemmer. Foto: Grafikk: Anders Bergan

TV 2: Tine Sundtoft blir miljøvernminister

Publisert: Oppdatert: 15.10.13 21:27
INNENRIKS

Fylkesrådmann og Høyre-politiker Tine Sundtoft (46) i Vest-Agder blir miljøvernminister i Erna Solbergs regjering.

Ifølge TV-kanalen har Sundtoft takket ja til ministerposten.

Sundtoft har siden 2005 vært fylkesrådmann i Vest-Agder, en stilling hun kom til etter ti år som regionaldirektør i NHO Agder.

De siste dagene har en rekke lekkasjer til ulike medier bidratt til at VG nå kan presentere en nesten komplett regjering.

Tirsdag ettermiddag melder TV2 at Monica Mæland (H), som har vært byrådsleder i Bergen siden 2003, blir ny næringsminister.

Sylvi Listhaug (Frp) blir landbruksminister i Erna Solbergs regjering, slik Trønder-Avisa meldte tidligere tirsdag.

Tidligere i dag meldte NRK at Ine Eriksen Søreide blir forsvarsminister. VG får også bekreftet tirsdag formiddag at 37-åringen overtar Forsvarsdepartementet, etter Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Regjeringens nye forsvarsminister har vært stortingsrepresentant for Høyre siden 2005, etter to perioder som vararepresentant.

Siden 2009 har Eriksen Søreide sittet som leder av Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, samtidig som hun har ledet flere delegasjoner med tett kontakt med EU.

Solvik-Olsen blir samferdselsminister

Også Frps andre nestleder Ketil Solvik-Olsen skal være klar for en ministerpost. Ifølge NRK vil han bli samferdselsminister i Solberg-regjeringen.

Solvik-Olsen har vært Frps finanspolitiske talsmann, og har sittet på Stortinget siden 2005 som representant for Rogaland.

41-åringen tok ikke gjenvalg til Stortinget ved høstens valg.

Vender tilbake til politikken

Statskanalen melder også at Vidar Helgesen (44) fra Høyre blir statsråd ved statsministerens kontor (SMK).

Etter det VG forstår blir Helgesen «europaminister» med ansvar for EØS-spørsmål og et koordinerende ansvar for utenrikspolitikken.

Helgesen var statssekretær i Utenriksdepartementet under Kjell Magne Bondeviks (KrF) andre regjering, fra 2001 til 2005.

Siden 2005 har han vært generalsekretær i Det internasjonale institutt for demokrati og valgassistanse (IDEA).

Den nye regjeringen vil bli utnevnt onsdag av påtroppende statsminister Erna Solberg (H).

Flere Frp-ere klare

Ifølge Dagbladet er det også klart at Robert Eriksson (Frp) etterfølger Anniken Huitfeldt (Ap) som øverste sjef for Arbeidsdepartementet.

VGs regjeringskabal: Sett sammen din egen blåblåregjering

Tidligere stortingsrepresentant for Frp, Tord Lien (Frp), skal ifølge Adresseavisen overta roret i olje- og energidepartementet.

Ifølge Aftenposten skal Solveig Horne (Frp) ha blitt tildelt posten som barne- og likestillingsminister i den nye regjeringen.

Det er imidlertid ikke bekreftet at departementet hun skal lede blir hetende Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet som i dag, skriver avisen.

Her kan du lese mer om