HENGER UT KOMMUNER: Kristin Halvorsen (SV) mener det er pinlig for 106 norske kommuner at de ennå ikke har skrevet under på regjeringens Manifest mot mobbing. Foto: TROND SOLBERG

SV-Kristin skjenner på 106 kommuner

Mener det er pinlig for ordførerne

at de ikke har skrevet under manifest mot mobbing

En av fire kommuner har ennå ikke skrevet under på fjorårets manifest mot mobbing. Det har fått Kristin Halvorsen til å skrive skjennebrev til ordførerne.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Vi mangler 106 kommuner. Derfor har jeg sendt en ny oppfordring om å bli med for å få kommunene til å forplikte seg til å ta kampen mot mobbing, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen til VG.
Mandag formiddag la hun sammen med helseminister Jonas Gahr Støre frem et nytt manifest mot mobbing på Kampen skole i Oslo. Målet er at voksne skal skape vennskap og forhindre mobbing blant barn og unge.
Se om din kommune er på Kristins svarteliste her.

- Kan ikke slappe av

- Det er viktig at samtlige norske kommuner blir manifestpartner mot mobbing, fordi det forplikter kommunene til å ikke slappe av, men fortsette arbeidet også etter kampanjene. Det er den systematiske jobbingen mot mobbingen som gir resultater, minner Kristin Halvorsen om.

Hun har helt siden hun startet som kunnskapsminister satt fokus på mobbingen i norske skoler, men ikke lykkes med å redusere forekomsten.

Hun er ikke redd for at kommunene som ikke har skrevet under føler seg uthengt.

- Jeg er mer opptatt av at det kan være skoler i kommunene som ikke har skrevet under, som ikke følger opp det som er forventet av dem.

- Har du noen gulrot å lokke med for å få disse kommunene med på laget?

- Ved å skrive under på manifest mot mobbing vil de komme seg ut av den pinlige listen, svarer Halvorsen.

Ordfører reagerer

Ordfører i Gol kommune, Halvor Lilleslett (V) mener Halvorsen burde ha benyttet andre virkemidler enn å henge ut kommunene som ikke har skrevet under.

- Vår kommune kommer bra ut når det gjelder forekomst av mobbing i Elevundersøkelsen. Vi har flere tiltak mot mobbing selv om vi ikke har skrevet under på regjeringens manifest, sier Lysslett.

Han har ikke sans for at kunnskapsministeren fra SV mener det er pinlig å stå på listen over kommuner som ikke har skrevet under.
- Dette tolker jeg som en valgkamp-uttalelse fra Halvorsen. Hun må vel bruke dette politisk så lenge hun kan det, kommenterer Lysslett.
Han mener det viktigste er hva kommunene faktisk gjør mot mobbing - og ikke symbolsaker de skriver under på.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder