MISTET LIVET: Malviks ordfører Ingrid Aune gikk bort i båtulykken utenfor Namsos. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Ingrid Aune (33) begraves neste uke

Den avdøde Malvik-ordføreren Ingrid Aune begraves 13. august. Ap-leder Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik skal delta i begravelsen.

NTB

Begravelsen fører til endringer for Arbeiderparti-toppenes deltakelse under Arendalsuka, skriver Dagbladet.

Under partilederdebatten mandag kveld vil partileder Jonas Gahr Støre som planlagt stille, men han reiser til begravelsen tirsdag morgen. Han får følge av nestleder Hadia Tajik.

Malvik-ordførerens siste appell: «Det har vært et eventyr»

Opprinnelig skulle både Støre og Tajik delta i Arbeiderpartiets partime i Arendal tirsdag, men de blir nå erstattet av nestleder Bjørnar Skjæran.

– I tillegg må Jonas og Hadia avlyse noen debatter de hadde planlagt i Arendal på tirsdag og onsdagen. Planen var opprinnelig å bli i Arendal til onsdag i alle fall, men det endrer vi nå på, sier kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen i Arbeiderpartiet til Dagbladet.

Aune og Tajik var sammen under 22. juli-marerittet: – Hun viste varme og handlekraft

Partisekretær Kjersti Stenseng vil også delta i begravelsen til Aune, bekrefter Håkonsen overfor avisen.

Etter begravelsen er det mulig at Hadia Tajik reiser tilbake til Arendal, men det er så langt ikke klargjort ennå, ifølge Håkonsen.

Kjæresteparet Ingrid Aune (33) og Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) døde etter at fritidsbåten de satt i, havnet på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag. Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset, mens politiet torsdag ettermiddag opplyste at også Aune var død.

Kjernekar, sosialt midtpunkt og full av liv: Slik beskriver venner og kolleger Eivind Olav (43)

Politiet har startet etterforskning og flere undersøkelser etter båtulykken, men sier mandag ettermiddag at det vil ta tid å finne årsaken til ulykken.

 – Det vil ta rundt tre måneder å få endelige obduksjonsrapporter og Havarikommisjonen indikerer at det vil ta rundt ett år å få ferdigstilt endelig rapport fra dem, skriver de i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder