Mann siktet for å ha drept ekskona i Akershus

STRØMMEN (VG) Mannen i 30-årene ble pågrepet etter at politiet fikk flere telefoner om en blodig mann med kniv.

Mandag morgen klokken 09.25 rykket politi ut til en leilighet på Strømmen i Akershus, hvor de fant en kvinne i midten av 30-årene død. En jevnaldrende mann ble pågrepet utendørs, og er siktet for drap. Det er så langt ukjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

– En kvinne er funnet død. Det er også funnet en kniv. Siktede og avdøde har vært i en relasjon. Vi fikk flere telefoner om en blodig mann med kniv. Han ble pågrepet like utenfor boligen, sier innsatsleder Knut Hammer til VG.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Senere sier politiet at de har kontroll på det de antar er drapsvåpenet, men at de ikke ønsker å utdype dette. Ifølge politiet har den drepte kvinnen og siktede tidligere vært gift. Sammen har de et mindreårig barn, som blir ivaretatt av politiet og barnevernet.

– Hva som er motiv for drapet vil bli sentralt i etterforskingen, og det er for tidlig å kommentere dette nærmere nå, sier politioverbetjent Christian Berge ved Felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt.

Kvinnens pårørende er foreløpig ikke varslet. Mandag ettermiddag sier politiet at det var flere vitner til hendelsen, og at disse skal avhøres av politiet.

– Jeg så at en mann ble lagt i bakken av politiet. Det var antagelig han som ble pågrepet, sier Arild Larsen til VG. Han bor i området, og forteller om et rolig nabolag og at han ikke har hørt bråk fra den aktuelle leiligheten tidligere.

ETTERFORSKER: Politiet er mandag formiddag på plass i området ved boligen der en kvinne ble funnet død. Foto: HELGE MIKALSEN, VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder