Kart

Kvinne falt over bord fra cruiseskip - døde

En tysk kvinne i 40-årene døde etter å ha falt over bord fra et cruiseskip i Skagerrak.

Redningsmannskaper gjennomførte søk etter at en person falt over bord fra et stort cruiseskip i Skagerrak. Like før klokken 15 er en kvinne i 40-årene hentet opp i redningshelikopter. Cruiseselskapet bekrefter overfor VG at kvinnen er død. Det samme gjør dansk politi til NRK.

– Det er en kvinne i 40-årene, utenlandsk statsborger. Tilstanden hennes er ukjent for oss, sa redningsleder Johan Mannsåker til VG tidligere fredag.

Ulykken skjedde i norsk farvann, midt mellom Norge og Danmark. Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken 12.50.

Like før 15 meldte Hovedredningssentralen at personen ble funnet i sjøen av et dansk redningshelikopter, og fløyet til Aalborg.

Ifølge en kommunikasjonsmedarbeider i rederiet MSC Cruises er kvinnen en passasjer, og er tysk statsborger.

Vakthavende offiser ved det danske forsvarets operasjonssenter, Claus Elberth, sier at kvinnen fikk livreddende førstehjelp om bord på helikopteret.

Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen 12.50, og flere fartøy i tillegg til helikopter ble sendt ut.

Cruiseskipet, «MSC Meraviglia», er i eierskap av selskapet MSC Cruises og var på vei fra Flåm til Kiel i Tyskland. Det dreier seg om et stort cruiseskip med plass til 6000 passasjerer.

Rettelse: VG skrev opprinnelig at kvinnen var i 70-årene, etter at NRK hadde fått opplysninger om dette. Det er feil. Hovedredningssentralen har opplyst at kvinnen er i 40-årene. Dette ble rettet 5. juli 2019 klokken 16.53.

Cruiseskipet «MSC Meraviglia» Foto: Halvard Alvik

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder