Funn av håndgranat på tog i Oslo

Etter å ha undersøkt håndgranaten som ble funnet på Østfoldbanen torsdag kveld, har bombegruppen konkludert med at den ikke var farlig.

– Togkonduktøren ringte oss og fortalte om funn av mulig håndgranat på toalettet på toget. Toget stoppet på Nordstrand og alle ble evakuert, sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i politiet i Oslo til VG torsdag kveld.

Klokken 00.24 var bombegruppen akkurat ankommet stedet. De tok senere med seg håndgranaten til et egnet sted for videre undersøkelser.

– Den er nå blitt undersøkt av bombegruppen og er ikke farlig, det var ikke sprenglegemer i den. Jeg ønsker ikke å gå i detalj rundt selve granaten, men den var av en slik grad at vi ikke kunne fastslå om den var ekte eller uekte – men den er ikke å anse som farlig, heldigvis, sier operasjonslederen til VG like før klokken 04.30 fredag morgen, og understreker at politiet likevel ser alvorlig på saken.

Toget er også fraktet bort fra Nordstrand stasjon slik at politiet kan gjøre kriminaltekniske undersøkelser.

EVAKUERT: Passasjerene ble bedt om å forlate toget ved Nordstrand stasjon i Oslo. Foto: VG-TIPSER

– Vet dere hvordan den havnet på toget?

– Selv om granaten i seg selv ikke er farlig er dette en sak som absolutt kan skape frykt, i tillegg til at den iverksette store ressurser hos oss. Saken blir etterforsket, og vi skal fortsette med de kriminaltekniske undersøkelsene og sikring av video, sier Krohn Engeseth.

Ingen personer er skadet.

En passasjer som VG har snakket med sier at det ble opplyst over høyttaleranlegget at det var funnet en håndgranat.

– Alle ble evakuert på Nordstrand stasjon, og der står vi nå. Politiet er her og det ser ut som de venter på bombegruppen, sier passasjeren.

Vy opplyste etter hendelsen at strekningen mellom Oslo S og Ljan er stengt for togtrafikk, og at det skyldes «trusler mot jernbanen».

– Per nå er det stengt på Østfoldbanen mellom Oslo S og Kolbotn. Politiet er koblet inn, sa pressesjef i Vy Åge-Christoffer Lundeby til VG torsdag kveld.

INFORMASJON: Vy vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kjører som normalt igjen. Foto: Skjermdump fra Vys app

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder