• Egenmelding og melding fra foresatte gir gyldig fravær

  Regjeringen endrer fraværsreglene for videregåendeelever som følge av Covid-19. I ettermiddag ble det besluttet at gyldig fravær gis ved egenmelding for elever over 18, og med bekreftelse fra foreldre for de under 18 år.

  Publisert 19. august, kl. 19:29

 • Ordningen skal vare i første omgang frem til 1. november, opplyser kunnskapsminister Guri Melby til VG.

 • Ved skolestart sist mandag varslet hun at regjeringen ville komme med oppdaterte regler om fravær «veldig snart». Bakgrunnen er at de gjeldende fraværsreglene ikke tar hensyn til fravær der elever skal holde seg hjemme ved den minste mistanke om coronasmitte.

 • – Vi har bestemt at nå skal det holde med egenmelding for elever over 18 år, og de som er under 18 år kan få gyldig fravær ved å få melding fra foresatte, sier Melby til VG.

 • Hun bekrefter at det var enighet i coronautvalget om beslutningen onsdag.

  – Hovedbegrunnelsen er at elevene ikke skal gå på skolen hvis de for eksempel hoster litt. Og de skal da slippe å få legeattest for å få gyldig fravær, utdyper skolestatsråden.

 • – Dere er ikke redd for at den nye ordningen blir misbrukt av elever?

  – Vi har tiltro til at dette ikke misbrukes. Vi har tillit til at elever og foreldre bruker denne ordningen på fornuftig vis. Vi er nødt til å ha denne tilliten i den situasjonen vi nå er i, svarer Melby.

 • Leder Kristin Schultz i Elevorganisasjonen er fornøyd med den ferske beslutningen fra regjeringen. – Det er veldig fint at regjeringen nå åpner for mer fleksibilitet rundt fraværsgrensen. Det er samtidig viktig at vi får ordninger og forsikringer om at elevene ikke mister undervisning denne høsten, sier Schultz til VG.

Artikkelen er over 724 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.
Artikkelen er over ett år gammel

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Skolestart
 3. Guri Melby
 4. Undervisning
 5. Student

Flere artikler

 1. Fraværsregler endres: Egenmelding og melding fra foresatte gir gyldig fravær

 2. Vil utvide fraværsgrensen i skolen

 3. Unntak fra fraværsreglene i videregående skole forlenges

 4. Melby vil ha endringer i fraværsreglene på videregående skole ut skoleåret

 5. FHI om fravær og omsorgsdager: Reglene bør gjennomgås