TAPT: Huset som ble påtent i Nordreisa i natt anses nå som tapt. Foto: Privat

Kvinne med øks tente på hus

En kvinne og et barn måtte hoppe ut av vinduet i bolighuset som nå er tapt i brannen. Kvinnen som mistenkes for å ha tent på, hadde rømt fra et kommunalt tiltak.

Politiet fikk meldingen om at en kvinne gikk rundt i et boligområde med øks klokken 01.36 i natt, og en patrulje rykket ut. Få minutter senere fikk de melding om innbrudd i en bolig i samme området.

– Det gikk kort tid før kvinnen ble pågrepet, sier regionlensmann Ole Johan Skogmo til VG.

Da politiet kom til boligen var det brutt ut brann. Huset anses nå som tapt i brannen.

– To beboere har evakuert seg selv og har ble tatt hånd om av helsepersonell. Kvinnen i 20-årene blir pågrepet på adressen, står det videre i politiets pressemelding.

– Folk er bekymret

Ordføreren i Nordreisa, Hilde Anita Nyvoll, skal holde folkemøte sammen med politiet senere i dag. Ifølge henne hoppet den pågrepne kvinnen ut av vinduet fra en kommunal bolig, skriver NRK. En kvinne og et barn måtte hoppe ut av vinduet i bolighuset som ble påtent for å evakuere seg selv, skriver kanalen videre.

– Politiet deltar på folkemøtet. Grunnen til at kommunen har invitert til folkemøte, er at kvinnen rømte fra et kommunalt tiltak som har vært omstridt lokalt, sier regionlensmann Skogmo til VG.

Fordi kvinnen var under kommunalt tiltak, satte rådmannen i kommunen krisestab i natt.

– Her er det mange å ta vare på, både pårørende til de berørte, gjerningspersonen og kommunens ansatte, sier ordfører Hilde Anita Nyvoll til VG.

Hun forklarer at de anser hendelsen som svært alvorlig.

– Derfor er vi opptatt av å komme med informasjon til beboerne tidlig. Folk er bekymret, redde og noen er sinte. Det er mange reaksjoner, sier Nyvoll.

Til NRK sier Nyvoll at det er rutiner som ar sviktet.

– Det er ikke til å stikke under en stol at her er det rutiner som har svikta. Denne tjenesten har kommunen ansvar for så her må vi legge oss langflat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder