UTRYKNING: En person er pågrepet og siktet etter voldshendelsen fredag. Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad

Roar Engelund (34) døde etter voldshendelse i Søndre Land

Fire menn er siktet etter det politiet beskriver som en alvorlig voldshendelse. Politiet har startet drapsetterforskning. Forsvarer til en av mennene sier at det ble brukt kniv.

Klokken 21.24 fredag kveld fikk politiet i Innlandet melding om en alvorlig voldshendelse i en institusjonsbolig i Hov i Innlandet.

En person døde i etterkant av hendelsen og politiet bekrefter lørdag at den avdøde er 34 år gamle Roar Engelund.

Navnet frigis i samråd med pårørende, skriver politiet i Innlandet i en pressemelding lørdag morgen.

– Åstedet er en bolig for pasienter med rus- eller psykiatrilidelser. Alle de siktede har tilknytning til boligen. Avdøde var bosatt på insistusjonen, sier påtaleansvarlig Trine Hanssen under en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Politiet ønsker ikke å utdype hva de fire siktede er siktet for.

– De fire er til avhør akkurat nå, sier etterforskningsleder John Edvind Melbye.

– Så ble det trukket kniv

Etterforskningslederen sier at hendelsen etterforskes som et drap, men at det ennå er for tidlig for politiet å si noe om hendelsesforløpet.

– Vi jobber med å få oversikt over hva som har skjedd og rollen til de involverte, sier Melbye.

Advokat Jannike Kotai forteller at hennes klient lørdag ettermiddag har gitt politiet sin versjon av hva som skjedde.

– Det var en situasjon hvor de fem i utgangspunktet hadde det hyggelig. Dette var folk som var venner og skulle hygge seg, men så kom ting ut av kontroll på grunn av en bagatell. Det ble aggressivt mellom to av dem, deriblant den avdøde. Så ble det trukket kniv.

Ansatte ved institusjonen ble hentet, og ambulanse skal ha kommet kort tid etter. Livet til Engelund stod imidlertid ikke til å redde.

Kotais klient er siktet for å ha utøvet vold eller medvirket til det, men erkjenner ikke straffskyld. Forsvareren tror at siktelsen vil bli endret.

– Min klient har gitt en grei og utfyllende forklaring, og jeg tror at siktelsen for hans del vil bli frafalt. Jeg regner med at han blir løslatt, kanskje allerede i morgen, sier Kotai.

Siktet for drap

Advokat Frode Aabakk er forsvarer for en annen av de fire siktede, og forteller at hans klient for kort tid siden forklarte seg til politiet om hva han husker av hendelsen.

– Han er siktet for drap. Han er sterkt preget og kan ikke forstå hva som har skjedd. Han fremstår i svært dårlig forfatning og er svært lei seg over det inntrufne. Jeg utelukker ikke flere avhør, men mer om selve saken vil jeg ikke uttale meg om, sier Aabakk til VG.

Forsvarer for en av de andre tre siktede, sier til VG at hans klient ikke er siktet for drap.

– Jeg vet ennå ikke helt hva han er siktet for. Han er ikke blitt avhørt ennå, men han er ihvertfall ikke siktet for drap. Jeg håper det blir avhør i løpet av dagen, sier advokat Reidar Steinsvik.

Bodde i boligen

Boligen er en institusjonsbolig for pasienter med rus-og psykiatrilidelser. Både avdøde og de fire siktede skal ha bodd i leiligheter tilknyttet institusjonen.

– Min klient bodde også på institusjonen. I hvilken grad de kjente hverandre, kan jeg ikke gå inn på, sier advokat Frode Aabakk.

Ifølge Oppland Arbeiderblad var det et stort oppbud av politi og ambulanse i Hov sentrum fredag kveld.

– Politiet har igangsatt bred etterforskning. Det gjennomføres tekniske undersøkelser på stedet og politiet er i gang med avhør, skriver politiet i pressemeldingen.

De skriver videre at kommunen har etablert kriseteam.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det at Jannike Kotais opplyste at hennes klient var siktet for å ha forvoldt en annens død. Det riktige er at han er siktet for å ha utøvet vold eller medvirket til det. Artikkelen ble rettet den 18.01.20 klokken 20.25.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder