Akershus universitetssykehus. Foto: Ørn E. Borgen, NTB scanpix

Nytt corona-dødsfall i Norge

En eldre person som bodde i Nordre Follo har dødd av coronaviruset. Det er det åttende corona-dødsfallet i Norge.

Artikkelen er over ti dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

– Jeg kan bekrefte ett dødsfall, sier pressesjef Geir Lindhjem ved Akershus universitetssykehus til VG.

Han opplyser at avdøde hadde hjemstedskommune i Nordre Follo.

– Dette er fryktelig trist. Jeg vil få lov til å uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende, sier ordfører i Nordre Follo, Hanne Opdan (Ap) til VG.

les også

Line mistet faren (73) til corona: – Han kjempet og kjempet

– Det er en eldre person som har vært innlagt på Akershus universitetssykehus. De pårørende er varslet, men av personvernhensyn vil jeg ikke gi flere opplysninger, fortsetter hun.

Opdan vil ikke kommentere når og hvor personen ble smittet.

Fra før har syv eldre mennesker i Norge mistet livet som følge av corona-viruset. 19 mars døde en eldre beboer på Hovseterhjemmet i Oslo. Seks andre eldre er også døde av viruset, to av dem på Oslo universitetssykehus. De øvrige dødsfallene har funnet sted i Oslo, Lillestrøm, Ringsaker og Asker.

18. mars opplyste Folkehelseinstituttet at snittalderen for de fem første døde var 89 år. Det er ikke kjent hva snittalderen på de døde blir etter det åttende corona-dødsfallet i Norge.

321.284 i 189 land og territorier har fått påvist smitte av corona-viruset. 13.699 smittede er døde, mens 96.006 er friskmeldt.

Italia, Kina og Spania er de hardest rammede landene, mens Iran, Frankrike og USA følger liker etter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder