FAKKELTOG: Mange møtte opp på Stortorget i Tromsø søndag ettermiddag for å minnes de fire som ble funnet i vannet ved Fagereng på Tromsøya mandag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Over 1500 møtte opp på minnemarkering i Tromsø

Over 1.500 personer møtte opp til søndagens minnemarkering etter at en mor og hennes tre døtre ble funnet livløse i sjøen i Tromsø, ifølge NRK.

NTB

Mange hundre hadde varslet at de ville møte opp for å minnes de fire som ble funnet i vannet utenfor Tromsø mandag ettermiddag.

Moren og to av barna er døde, mens den yngste datteren fortsatt er under intensiv behandling på Rikshospitalet.

les også

Faren i samtale med bistandsadvokat: – Jeg har mitt hjerte i Tromsø

Ifølge NRK møtte over 1500 mennesker opp på Stortorget i Tromsø for å vise sin støtte.

Blant dem som møtte opp, var Idris Mohammed, som er en venn av familien. Han holdt tale på markeringen.

– Det er en trist og hjerteskjærende tragedie som har rystet oss i Tromsø og hele Norge. Det er en tragedie som har blitt større dag etter dag. Vi sender vår dypeste medfølelse til familien og pårørende, sa Mohammed i talen sin.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen sa at han satte pris på at så mange møtte opp på markeringen.

STØTTESPILLERE: Initiativtaker Øyvind Bakkeby Moe, varaordfører Marlene Bråthen, ordfører Gunnar Wilhelmsen, representant for det sudanske miljøet Abdalla Ali Mohammed og bistandsadvokaten til den etterlatte sudanske faren; Erik Ringberg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

– Jeg setter pris på at byens befolkning viser omsorg. Og når så mange kommer og vil ta del i sorgen, det sier litt om rausheten til kommunen, sa ordføreren.

Øyvind Bakkeby Moe tok initiativ til arrangementet.

– Jeg kjente på behovet for å samles og kjenne på at dette betyr noe for samfunnet rundt. Vi er alle berørt av det. Vi bor i en liten by og må ta vare på absolutt alle, sa Moe til NRK før arrangementet startet søndag ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder