HAUGESUND: Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd på hotellet Scandic Maritim i Haugesund sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Bistandsadvokat om anmeldt voldtekt: - Hun har det tøft

En Frp-tillitsvalgt i 20-årene ble fredag morgen pågrepet, siktet for voldtekt av en kvinne i 20-årene.

Artikkelen er over ett år gammel

Overgrepet skal ha skjedd på hotellet Scandic Maritim i Haugesund natt til søndag, hvor flere politiske partier ifølge politiet skal ha vært til stede.

Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om saken.

Frps fylkeslag hadde i helgen sitt årsmøte på hotellet.

Kvinnens bistandsadvokat Helene Haugland forteller til VG at kvinnen som anmeldte voldtekten har det vanskelig.

– Hun har det tøft, og det er vanskelig for henne, men hun blir godt ivaretatt av partiet og kontaktpersonen hun har der, forteller Haugland.

Hun opplyser at fornærmede og siktede er partifeller.

– Det er viktig at hun får ro, og at politiet får etterforsket saken skikkelig, sier bistandsadvokaten.

– Sterkt beklagelig

– Vi ble søndag ettermiddag gjort kjent med at det natt til søndag hadde vært en uønsket hendelse på vårt fylkesårsmøte. Vi snakket da med de involverte og rådet vårt var å anmelde saken, sier Bente Thorsen, leder i Rogaland Frp, til VG.

– Hver enkelt skal ikke leke politi og synse, derfor oppfordrer vi til å anmelde, for å komme til bunns i det, understreker hun.

Onsdag ble hun gjort kjent med at saken var anmeldt til politiet.

Hun sier at Rogaland Frp i samråd med lokallagene bistår de berørte i saken.

– Det er sterkt beklagelig med slike hendelser på et partiarrangement. Vi er opptatt av å legge til rette for god organisasjonskultur, og kurser våre medlemmer jevnlig i dette, sier Thorsen.

– Hva går denne kursingen ut på?

– Man blir opplært til at er man med på et Frp-arrangement, er man ikke der i kraft av seg selv. Man skal ivareta partiets interesser.

«BEKLAGELIG»: – Det er sterkt beklagelig med slike hendelser på et partiarrangement, sier Bente Thorsen, leder i Rogaland Frp. Foto: Frank Ertesvåg, VG

Jourhavende jurist i Sør-Vest politidistrikt, Stian Eskeland, opplyser til VG at mistenkte ble pågrepet fredag.

– Forholdet skal ha skjedd natt til søndag eller tidlig morgen i Haugesund. Vi har avhørt en del vitner i som har vært på det samme hotellet når denne sosiale sammenkomsten skjedde. Vi gjennomfører tekniske undersøkelser i tillegg til taktiske, sier Eskeland til VG.

– Hva går de tekniske undersøkelsene ut på?

– Det tekniske går mest på typisk elektroniske spor blant annet, og omfatter mange undersøkelser. Vi undersøker ganske bredt, sier Eskeland.

Eskeland opplyser til VG at det var fornærmede selv som anmeldte forholdet i Stavanger på onsdag.

– Inntatt alkohol

Årsaken til at politiet ikke pågrep mannen før i dag fredag er ifølge Eskeland av praktiske og taktiske hensyn. Han ønsker ikke å utdype dette noe mer.

– Det jeg kan si er at vi har fått opplyst at det ble inntatt alkohol på den sosiale sammenkomsten i forbindelse med det politiske møtet, men jeg ønsker ikke å gå inn på grad eller inntak, sier Eskeland til VG.

Han vil ikke gå inn på om siktede er registrert hos politiet fra før.

– Foreløpig vet vi ikke hvordan han stiller seg til siktelsen. Han skal i avhør og vil da få komme med sin versjon av hva som har skjedd, sier Eskeland.

Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer, opplyser politiet.

Leder av Frps organisasjonsutvalg Alf-Erik Andersen vil ikke kommentere saken, og henviser til fylkesleder i Rogaland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder