PÅSKETRAFIKK: Slik så det ut ved Elgstua i Elverum i 18-tiden søndag. Dette bildet er tatt i rundkjøringen der riksvei 3 fra Østerdalen og riksvei 25 fra Trysil møtes. Det er fortsatt noe kø sent søndag kveld. Foto: ØYVIND ENGAN/VG

Påsketrafikken flyter stort sett godt i hele landet

Flere hjemreisende fra påskefjellet og enkelte ulykker førte til treg trafikk i enkelte områder. Sent søndag kveld er det fortsatt kødannelser enkelte steder.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Trafikken flyter stort sett godt over hele landet, men noen steder har det begynt å tette seg til.

Ved 22-tiden første påskedag ser det slik ut på norske veier:

For de som kjører fra Trysil og Østerdalen langs riksvei 25, så er det meldt om noe kødannelser gjennom Elverum. Tidligere søndag var det meldt om 20–30 minutter forsinkelser, men dette har bedret seg betydelig de siste timene.

Sitter du fast i kø? Da vil vi høre fra deg. Send oss ditt bilde her.

På E16 fra Hønefoss til Sollihøgda er det derimot meldt om tett trafikk og stedvis saktegående kø, og rapporter om cirka 15 minutter forsinkelse i retning sør.

– Det virker som hjemtrafikken i år ikke er så høy som tidligere første påskedag. Det ser også ut som om toppen av antall biler på veien synes å være nådd, sier trafikkoperatør i vegtrafikksentralen region Sør Leif Christensen.

Ved 22-tiden, så har trafikken tatt seg opp igjen.

Det begynner å tette seg til mellom riksvei 7 og E16 ved Hønefoss, og det er saktegående kø mellom Hønefoss og Sollihøgda. Forsinkelsene er på cirka 35 minutter.

På riksvei 7 mellom Geilo og Hønefoss er det tett trafikk, uten store forsinkelser.

Fra Lillehammer til Mjøsbrua på E6 er det meldt om tett trafikk, og det er forventet små forsinkelser.

På E134 mellom Kongsberg og Drammen, samt E18 mellom Kragerø og Drammen er det tett trafikk, uten forsinkelser.

Det har også vært saktegående trafikk mellom Gardermoen og Kløfta etter et trafikkuhell i 15-tiden søndag, men også her har det løsnet opp i løpet av dagen. Det er meldt om tett trafikk i området.

Kødannelse på Vestlandet

På Vestlandet er det enn så lenge færre biler ute på veiene sammenlignet med tidligere år, men dette vil trolig ta seg opp ut over dagen.

– Vi forventer spesielt større belastning ved Vågsbotn og Trengereid, sier trafikkoperatør Marianne Hove.

Ved Trengereid i møte mellom fylkesvei 7 og E16, så er ved 22-tiden meldt om stedvis saktegående kø, og økende trafikk. Anslagsvis tre mil med kø på E16.

Mellom Trengereid og Arna er det stedsvis saktegående kø.

Ved Vågsbotn går trafikken foreløpig som normalt.

Det meldes om flotte forhold over fjellovergangene.

Fergekø i Trondheim

I Trondheimsregionen flyter trafikken godt langs veiene, og det var tidligere noe forsinkelser for de som tok ferge inn til sentrum, mellom Flakk og Rørvik. Sent søndag kveld er det ikke meldt om noen forsinkelser på fergesambandet.

Tidligere søndag var det biler som måtte stå opptil én time i kø for å bli med fergen inn til Trondheim sentrum, skriver Adresseavisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder