Politiet om stort narkobeslag i Tromsø: – Vi mener det er del av et internasjonalt nettverk

Samarbeider med tysk politi i etter rekordfunn av amfetamin. En mann i 40-åra er siktet.

  • Silje Løvstad Thjømøe/iTromsø
  • Geir Barstein, iTromsø
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

ENORMT BESLAG: Politiet holdt torsdag pressekonferanse om det store narkotikabeslaget i Tromsø. Foto: Terje Mortensen

Politiet avholdt i ettermiddag en pressekonferanse om det enorme narkotikabeslaget på 66 kilo amfetamin som ble gjort innomhus på Tromsøya i oktober i fjor. Dette er et av de største enkeltbeslagene som er gjort i Nord-Norge.

– Samme dag pågrep vi en mann i starten av 40-åra som er serbisk statsborger, opplyser påtaleleder Einar Sparboe Lysnes.

Leder for etterretning, forebygging og etterforskning, Yngve Myrvold, mener stoffet var tiltenkt distribusjon i Nord-Norge.

– Beslaget er langt større enn det vi har vært borti tidligere. Vil karakterisere det som et enormt beslag. Dette bekymrer oss, og det bekrefter den negative utviklingen vi har sett.

Mannen hadde bosted i Tromsø, kombinert med et midlertidig arbeidsforhold.

Samarbeider med tysk politi

Politiet samarbeider om etterforskningen med tysk politi.

– Vi har en formening om at det er flere personer involvert i dette, og vi har en formening om at de andre personene som er tilknyttet til dette har en tilkobling til Tyskland, sier Sparboe Lysnes.

– Vi mener det er en del av et internasjonalt nettverk.

Mannen har ikke vært bosatt lenge i Tromsø, og var således ingen «kjenning» av Troms-politiet. Det er ikke gjort pågripelser i andre land forbindelse med denne saken.

– Vi skal fortsette avhør av siktede og drive analyse. Vi forventer å bruke noen måneder til på etterforskningen, opplyser politiet.

Erkjenner ikke straffeskyld

– Stoffet ligger på en «normalstyrkegrad». Normalpris i Tromsø i Nord-Norge er rundt 500 kroner grammet. Om du ganger opp det, havner du på 33 millioner kroner, fordelt på nesten 250.000 brukerdoser.

– Vi er veldig fornøyd med å få fjernet et så stort beslag fra gata. Siktede har avgitt flere forklaringer i saken, men vi kommer ikke til å gå inn på de noe nærmere. Vi har naturligvis rettet etterforskningen mot flere personer som vi mener er interessante.

Mannen er siktet for grov narkotikaovertredelse, som har en strafferamme fra tre til femten år. Han har vært varetektsfengslet siden beslagstidspunktet. Han kjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Reidar Steinsvik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder