HISTORISK KUNNGJØRING: Lederen for Sør-Koreas delegasjon, Chung Eui-yong, kom med kunngjøringen utenfor Det hvite hus torsdag kveld.
HISTORISK KUNNGJØRING: Lederen for Sør-Koreas delegasjon, Chung Eui-yong, kom med kunngjøringen utenfor Det hvite hus torsdag kveld. Foto: Susan Walsh / TT / NTB Scanpix

Morgenoppdatering 09.03.18

INNENRIKS

God morgen! Her er de viktigste sakene fra da du sov, og noe av det vi følger i dag.

Publisert: Oppdatert: 09.03.18 15:29
  • Historisk USA-Nord-Korea-møte: Donald Trump varslet at det ville komme en «stor kunngjøring» klokken 01. Og han innfridde: Lederen for Sør-Koreas delegasjon offentliggjorde da at Nord-Korea-leder Kim Jong-un, som lenge har vært i ordkrig med Trump, nå har invitert USAs president til et møte, og dessuten stopper atomprøvesprengninger fram til den tid. Møtet vil bli det første mellom en nordkoreansk leder og en sittende amerikansk president.
  • Hva toll-avtalen kan bety: Noe tidligere torsdag signerte Trump den nye tollavtalen for stål og aluminium, og vi har snakket med ulike fagpersoner om hva det kan bety for Norge.
  • Flomfare: I vårt eget land kan vi lese at faren for vårflom øker med lengden på kuldeperioden. Om kulden holder lenge, blir nemlig faren for brå vårsmelting større, sier ekspertene VG har snakket med.
  • Dette skjer i dag: Prinsesse Märtha Louise skal overvære åpningsseremonien til Paralympics i Pyeongchang, og kvinne nummer én million kommer til å mammografi-scannes gjennom Det nasjonale Mammografiprogrammet som har eksistert i 20 år.

Dagens leder: Erna tapte, fornuften forsvant

Her kan du lese mer om